Valeriu Munteanu acționează nedemocratic și cu iz de comunism?!

Astăzi candidatul Valeriu Munteanu a depus o sesizare cu privire la respingerea cererilor de înregistrare în campania electorală înainte de Silvia Radu și Andrei Munteanu. În motivarea sa, disponibilă și pe Facebook, candidatul liberalilor scrie, că prima a adunat semnături cu forța, iar Andrei Munteanu ar fi depus dosarul fără respectarea voinței tuturor celor din Partidul Societății Progresiste. Totuși, deși este jurist și cunoaște că fiecare cuvințel trebuie să fie probat, Valeriu Munteanu nu a anexat la plângerea sa nici măcar un document confirmativ sau vreun act de constatare. Mai mult, observ faptul că acesta a depus sesizarea în privința unui concurent inexistent (PD nu are candidat), precum și în numele unui grup de persoane care singuri trebuie să-și rezolve întreg bagajul de probleme interne din partidul lor.

Prin urmare, acțiunea lui Valeriu Munteanu este mai mult nedemocratică și are un iz puternic de comunism, dar și un soi de populism fără margini. Astfel, candidatul solicită respingerea unui pretendent din motivul că numele acestuia este identic, iar în privința Silviei Radu contestă dreptul constituțional și electoral al cetățenilor să susțină un candidat sau altul, de parcă PL nu cerea subalternilor din instituțiile municipale să-și pună semnăturile în interesul liberalilor.

Ce ține de populismul fără margini, eu vreau să atrag atenția asupra faptului că Valeriu Munteanu dă dovadă în ultima vreme de o aroganță excesivă, precum și de o atitudine necontrolată față de anumite persoane, fiind încrezut că totul este permis în timpul campaniei electorale iar după aceasta toți vor uita și vor trage ușurel cu buretele peste tot, ceea ce în realitate nu se va întâmpla niciodată.

Distribuie acest articol