Tandea și Mandea vor conduce Blocul ACUM, dar fără încredere reciprocă?!

Astazi a fost semnat in mod oficial acordul de formare a Blocului electoral ACUM – Platforma DA si PAS, iar conducatori vor fi, prin cumul, Andrei Nastase si Maia Sandu, informeaza ZdG.md

Potrivit ziarului, Andrei cu Maia vor fi co-presedintii ACUM. Respectiv, fiecare o sa vorbeasca din punctul de vedere al partidului sau ca parte a Blocului, iar pe alocuri, cum iubea sa spuna si Al lor Vlad Filat, vor exista si pareri opuse sau chiar certuri.

Insa, odata semnat acordul #PAScuDA de formare a BACUM, trebuie sa ne reamintim ca Maia Sandu este considerata de Andrei Nastase o persoana absolut incompetenta sa conduca vreo institutie de stat. Mai mult, nu o singura data liderul DA a spus ca a avut de suferit din cauza fostei peledemiste, inclusiv a fost impus la limita si prin frauda sa se retraga din campania prezidentiala in favoarea ei (vezi aici).

Iata disputa din campania prezidentiala din 2016:

“Sigur ca, domn fiind, mi-as lua asupra mea aceasta responsabilitate si aceasta durere”, a spus presedintele Partidului “DA”, Andrei Năstase, sugerandu-i Maiei Sandu sa se retraga in favoarea unui Domn, adica in favoarea lui.

Raspunsul Maiei: “Fiecare dintre cei care s-au înscris în aceasta campanie se consideră cei mai buni. E firesc că el crede că este cel mai potrivit, aşa cum cred eu că sunt cea mai potrivită. Cu referinţă la domni şi la doamne mai este un pic de misoginism în societatea noastră pe care trebuie s-o depăşim” – vezi video aici.

Un alt episod jenant pentru co-presedintii ACUM este si convorbirea dintre Andrei Nastase si Alexandru Slusari, in care, destul de raspicat, acesti doi lideri ai PPDA spun ca lidera PAS este “oaie” si ar face jocurile lui Plahotniuc – vezi aici.

Deci, stim ca intre Andrei si Maia sunt aprinse foarte multe scantei, care pot provoca oricand un incendiu politic de proportii si o rupere a aliantei post-electorale. Totodata, stim ca intre ei nu exista incredere – e zero la acest capitolul. Mai mult, se stie ca Andrei Nastase nu o va ierta niciodata pe Maia Sandu pentru eliminarea lui din cursa prezidentiala in baza unor sondaje fabricate tot de ong-urile afiliate /pas/.

Prin urmare, azi s-a nascut in bloc electoral care o sa fie condus de Tandea si Mandea, dar fara incredere reciproca. ACUM o sa fie un Bloc electoral cu doua capete (binom), iar fiecare cap o sa aiba propria decizie, parere si voce. Deci, trebuie sa ne asteptam la multa discordanta in declaratiile oficiale din numele ACUM.

In fine, la aceasta etapa punctez urmatoarele:

  1. ACUM trebuia sa aiba un singur lider;
  2. Daca Maia nu se teme si are macar putina incredere in Andrei, apoi trebuia sa-l faca pe Andrei vocea ACUM;
  3. Si, daca Andrei nu se teme si are incredere in “oaia” Maia, urma sa o faca pe Ea unica voce a ACUM.

Dar, asa cum am scris si mai sus, ei se tem unul de altul si nici nu au incredere reciproca, ceea ce o sa se vada destul de clar in campania electorala si in rezultatele proaste dupa alegerile din februarie, pentru care tot Plaha o sa fie vinovatul.

Vin alegerile. Vin.

Distribuie acest articol