Sesizare // Unimedia face campanie electorală în favoarea #PAScuDA în afara perioadei electorale

Portalul procurat de Vlad Filat din banii de la BEM s-a angajat sa promoveze #PAScuDA in afara perioadei electorale, iar principala sarcina este sa-i arate ca un bloc electoral:

Potrivit art.1 din Codul electoral, bloc electoral – uniune benevolă a 2 sau mai multor partide şi/sau altor organizaţii social-politice, constituită în scopul participării în comun la alegeri, care este înregistrată, respectiv, de Comisia Electorală Centrală, în cazul alegerilor parlamentare, prezidențiale şi alegerilor locale generale, ori de consiliile electorale de circumscripţie, în cazul alegerilor locale noi.

Astfel, dat fiind faptul ca alianta politica dintre #PAScuDA nu a fost inregistrata la CEC, iar acum suntem in afara perioadei electorale si nici nu sunt acceptate asa cereri, Unimedia ilegal indica in dreptul ACUM ca fiind bloc electoral.

Prin urmare, CEC urmeaza sa examineze aceasta promovare ilegala a unui bloc neinregistrat, iar la final trebuie sa adopte o hotarare conform normelor imperative.

***

Aceasta sesizare nu va fi luata in considerare de API. Ei nu vad asa manipulari.

***

Articolul a fost scris fara finantari de la Ambasada SUA si nici de la Delegatia UE, precum nu este sustinut nici de Asociatia VIP a telejurnalistilor (in)dependenti din Moldova.

Distribuie acest articol