Pușca ”Șor candidează” a fost intenționată sau o proastă tălmăcire în media?

Astăzi Partiul Șor a anunțat adevărata candidatură pentru alegerile locale din Chișinău, iar persoana înaintată nu este Ilan Șor, așa cum mulți s-au așteptat în urma unui val de știri din mediul mass-media din țară (vezi aici).

Totuși, pușca ”Șor candidează” a fost intenționată sau o proastă tălmăcire în presa de pe malul Bâcului?

Urmare a diseminării informației greșite despre o posibilă candidatură a lui Șor la funcția de primar general de Chișinău, ce presupunea demisia de la Primăria Orhei, edilul a revenit cu un mesaj și a dat de înțeles că echipa sa are suficientă experiență și expertiză întru administrarea unui oraș, iar exemplul incontestabil este schimbarea la față a orașului Orhei. Totodată, liderul Partidului Șor a declarat și faptul că formațiunea sa urmează să adopte o decizie ce ține de înaintarea candidatului pentru capitală (vezi aici și aici). Iată că, la doar câteva zile după ce presa a rugumat cu toate măsalele stricate informația „bombă”, astăzi Ilan Șor și colegii săi au anunțat candidatul, în persoana Reghina Apostolova, actualul viceprimar de Orhei (vezi aici).

În condițiile menționate supra, am putea înțelege că presa de la Chișinău anterior a tălmăcit suficient de prost mesajul cu privire la candidatura Partidului Șor, iar anunțul electoral de astăzi a pus la îndoială calitatea jurnalismului din Moldova. A câta oară.

Foto: europalibera.org

Distribuie acest articol