Prietena Maiei Sandu, Ludmiła Kozłowska, a fost dată în căutare de către o țară din UE

Ludmiła Kozłowska, președinte al Fundației Open Dialog (FOD), tot ea fiind prietena, finanțatoarea intermediară și partenera politică a Maie Sandu, a fost dată în căutare de către autoritățile poloneze și declarată criminală, iar recent a fost expulzată fără drept de apel în Ucraina, fiind interzisă în zona Schengen.

Cel puțin așa informații au fost publicate de portalul polonez onet.pl, care descrie pe lung de ce și în ce condiții Kozłowska a fost șutată și alungată în țara ei de baștină.

Potrivit informațiilor cunoscute până acum, Kozłowska conduce fundația FOD a lui Mukhtar Ablyazov – un raider și un racket cu afaceri înființate în perioada sovietică. Prin intermediul acestei fundații ea încearcă să influențeze mai mulți oficiali europeni să aibă o atitudine favorabilă în privința soțului ei Ablyazov, iar prin cumul îndrăznește să caute vorbe bune inclusiv pentru Veaceslav Platon și Renato Usatîi – ambii agenți ai serviciilor ruse.

Totodată, se știe că Fundația Open Dialog a oligarhului kazah, condusă de Kozłowska, finanțează la negru mai multe activități desfășurate de /pas/ și ppda, inclusiv suportă anumite cheltuieli de călătorie ale „liderilor” opoziției de la Chișinău, în speță cheltuielile Maiei Sandu și ale înflăcăratului Andrei Nastase.

Drept dovadă a colaborării Fundației Open Dialog cu /pas/ și ppda, deci cu Maia Sandu și Andrei Nastase, sunt numeroasele declarații despre întâlnirile moldovenilor cu unii oficiali europeni, însă la care participa în mod vizibil și Kozłowska. Mai mult, Sandu și Nastase chiar au participat cu bucurie și la un congres organizat de FOD.

Prin urmare, înțelegem că „liderii” opoziției de la Chișinău sunt antrenați cu bună-știință în colaborări finanțate de oligarhi și din bani murdari, ba chiar ”ai noștri” nici nu se rușinează când se afișează alături de recenta declarată criminală a statului polonez.

În acest context, eu sper că susținătorii /pas/ vor reține aceste informații prețioase și vor înțelege ce hram poartă liderul lor și al ei partid ponosit.

Distribuie acest articol