Petru Macovei transforma API in avanpostul mafiei lui Renato Usatii?

De ceva vreme urmaresc cu multa atentie tot ce face Asociatia Presei Independente, in special in domeniul politic. Asa am constatat mai multe abateri de la norma statutara a asociatiei, precum si o partinite clara fata de tot ce inseamna partide de “opozitie” controlate sau coordonate de oamenii Kremlinului si ai mafiei rusesti.

Astfel, API si institutiile afiliate au devenit un fel de tampon intre putere si mafie. La fel, presa afiliata API este un avanpost activ si pus in miscare de fiecare data cand rusii vor sa ajunga la urechile si ochii unui public tot mai larg, in special regional.

In scopul realizarii planurilor propagandistice stabilite de unii dupa bunul plac, in joc a fost antrenat si Petru Macovei, omul care de-a lungul anilor a tot recitat ode pe la sediile de partide aflate la putere, printre care si PLDM, iar acum a trecut la PAS, PPDA si PN, iar unele semne arata ca ar canta in rezerva si la usa PSRM. Acesta, facand abuz de functia sa de “mai merele pe jurnalistii din tara” ar fi distribuit si ar fi avizat sa fie publicate in ziarele regionale mai multe materiale promotionale si de propaganda in folosul urmatorilor: Andrei Nastase, Maia Sandu, Renato Usatii. Mai mult decat atat. Macovei a inventat si o campanie #STOPFALS, insa prin intermediul acesteia continua aceeasi propaganda in folosul celor numiti mai sus. Exemplele sunt mai jos.

La caz, atrag atentia asupra “pozitiilor” API in privinta “atacurilor asupra democratiei”. Aceasta asociatie condusa de Macovei “reactioneaza” de fiecare data cand puterea ar atenta la democratia populara, insa tace atunci cand alti actori politici intreprind actiuni concrete impotriva cetatenilor si Statului Republica Moldova. Aici voi da un exemplu recent, si anume declaratia de razboi vociferata de Igor Dodon, presedintele de facto al PSRM. Or, Presedintele a declarat razboi civil impotriva celor care incearca sa-si realizeze un drept constitutional si garantat de acordurile internationale. Amenintarea este o incalcare directa si grava a democratiei si a drepturilor cetatenilor. Insa, asa cum am nominalizat si mai sus, API si Macovei au luat in gura apa de colonie ruseasca. Tac ascunsi undeva in sediile lor de propaganda si nu scot nici macar un cuvant. Nici gazele nu le mai dau afara de frica sa nu puta si sa nu fie auziti la aceasta tema.

In final, atrag atentia asupra activitatii API si a intereselor reprezentate/realizate de catre Macovei. La aceasta etapa ei demonstreaza ca sunt un pericol, iar noi trebuie sa contracaram orice incercare de instrainare a democratiei si independentei in schimbul unor sume impunatoare de bani murdari. Indemnul de la final se refera si la sursele media regionale care sunt puse sub lovitura de catre individul Petru Macovei. E timpul sa inteleaga ca un om cu interese a vandut toata independenta presei, iar acum ziarele regionale sunt utilizate in favoarea cercurilor obscure. Pacat de ziarele cu adevarat bune.

Distribuie acest articol