Pavel Filip nu va fi suspendat “datorita Dlui Vlad Filat”

Azi presa “libera si independenta” o sa faca valuri in privinta nesuspendatii lui Pavel Filip in perioada electorala. Insa, presa nu va da nimic despre faptul ca anume Vlad Filat a fost individul insistent, care a cerut Curtii Constitutionale sa declare neconstitutionala prevederea despre suspendarea ministrilor. (Vezi aici)

Curtea, examinand sesizarea lui Filat, i-a raspuns ca suspendarea ministrilor este absolut legala si obligatorie, iar guvernarea trebuie sa includa in art.13 din CE toate functiile de demnitate publica (Anexa din Legea 199/2010)!!! (Vezi aici)

Contrar deciziei CCRM, Vlad Filat nu a delegat MJ (Oleg Efrim) sa elaboreze un proiect de lege in sensul completarii art.13 din CE in ordinea ceruta de Curte, precum si un asemenea proiect nu a fost elaborat nici de fractiunea PLDM din Parlament.

De ce Filat si PLDM (cea mai mare fractiune) nu au modificat art.13 din CE?

Deoarece Verde Imparat dorea sa se instaureze la putere pentru o perioada mai lunga, ca sa poata fura mai mult. Respectiv, era constient, ca are in fata mai multe campanii electorale, iar vreo suspendarea din functia de Premier sau Presedinte al RM (la care a visat) i-ar strica efortul din campania electorala.

Prin urmare, Filat a aruncat la cos decizia CCRM nr.25/2010, lasand art.13 fara modificari, articol care vine acum direct in fruntea #PAScuDA si in favoarea PDM.

Istoria asta este din aceeasi carte unde este scris si despre cele 5000 buletine/sectie, care a lovit in fruntea Maiei Sandu, adica tot in fruntea lui Filat.

Vin alegerile. Vin.

Distribuie acest articol