#PAScuDA lansează o nouă minciună manipulatoare

Câteva săptămâni în urmă Maia Sandu lansa pușca despre monopolul de pe piața nucilor, deși tot ea spunea că exportă la greu chiar vreo trei firme, confirmând pe de altă parte că nu există, de fapt, un monopol al miezului.

Totuși, chiar dacă s-a înțeles că subiectul despre nuci este unul cu muci și a avut doar menirea să manipuleze opinia publică, astăzi #PAScuDA lansează deja o nouă minciună manipulatoare, însă care a fost pregătită câteva săptămâni la rând și rugumată inclusiv de presa merelor de aur.

Astfel, după ce au promovat destul de agresiv știrile false despre grămezile de mere de pe dealuri, #PAScuDA o să ne povestească astăzi și despre monopolul instituit pe piața exportului de mere.

Noua temă de discuție este la fel un fîs puturos al echipei Maiei Sandu, exact cum a fost și despre nuci, iar scopul este ridicarea sentimentului de ură în rândurile populației, în special în rândurile celor cu drept de vot.

Însă, #PAScuDA ar trebui să-și bage azi capetele în pământ, deoarece anume din afacerea cu merele a trăit și PPDA mulți ani la rând. Mai mult, banii pentru acest partid veneau din subvențiile acordate ilegal undei doamne din fruntea partidului.

Dacă ați uitat cumva, vreau să vă reamintesc despre cazul Alionei Mandatii, fruntașa PPDA și principala finanțatoare a acestui partid.

Potrivit Deschide.md (vezi aici), în aprilie 2017 Aliona Mandatii a fost acuzată de implicare într-o schemă de „spălare” a subvențiilor în agricultură. Bloggerul Eugen Luchianiuc (vezi aici) a scris atunci că întreprinderile care aparțineau Alionei Mandatii au primit pe parcursul ultimelor ani subvenții de peste 16 milioane de lei.

Aliona Mandatii este considerată, potrivit Ziarului de Gardă (vezi aici), cel mai generos sponsor al Platformei DA. În anul 2016, ea a donat formațiunii 28 mii lei, iar prin intermediul celor două firme pe care le deține, Domulterra SRL și Edit-Prom SRL, 263 de mii de lei. Cu cinci mii de lei la bugetul partidului, a participat și fiul antreprenoarei, Cătălin Mandatii.

Prin urmare, ar fi mai potrivit ca #PAScuDA să ne povestească mai întâi cum s-au hrănit din afaceri agricole inexistente și din subvențiile de Stat acordate pentru lucrări agricole neefectuate. Or, trimiterea la un monopol al merelor, dar fără să menționezi că te-ai hrănit ilegal din din astfel de afaceri… este o obrăznicie politică fără margini și o lipsă de respect față de alegători.

În fine, înțelegând că vin alegerile și trebuie de născut teme de discuție în lipsa unor propuneri economice concrete, eu mă tem că foarte curând #PAScuDA va ține și o conferință despre instituirea monopolului la vibratoare, iar Maia Sandu va fi prezentată drept victimă. Eu doar presupun.

Apropo,

Dexonline.ro/definitie/Monopol, monopoluri, s. n. 1. Drept exclusiv al cuiva, de obicei al statului, de a dispune de ceva, de a efectua ceva; dominație într-un domeniu, într-una sau mai multe ramuri economice

Distribuie acest articol