O îndemn pe Maia Sandu să condamne implicarea copiilor în jocurile poltice organizate de Amnesty International

Ieri Amnesty International a organizat o conferință de presă cu tentă politică, iar în decor au avut și câțiva indivizi cu saci pe cap și cu ștreang la gât.

Potrivit unor dezvăluiri în presă, cei din spatele reprezentanților Amnesty International erau elevi de la un liceu din capitală, fiind aduși la eveniment în timpul orelor școlare și fără ca tinerii să cunoască despre faptul că vor trebui să o facă pe prizonierii turci în fața camerelor de luat vederi.

După câte se cunoaște în prezent, elevii erau de la Liceul “Lucian Blaga” din Chișinău. Această instituție școlară este condusă de Olaru Valentina, o sușținătoare aprinsă a Maiei Sandu.

La fel, o coordonatoare de proiecte din cadrul Amnesty International este soția lui Ion Terguță, vicepreședinte PLDM, iar activitatea acesteia este cunoscută a fi mult mai părtinitoare politic și în interesul PLDM și PAS.

Cu părere de rău, deși Maia Sandu “reacționează” de fiecare dată atunci când elevii sunt atrași în activități politice, cu referire la acest caz parcă a înghițit ceva. Nici până la această oră duduia lui Filat nu a născut o poziție în privința faptelor Amnesty International.

După cum vedeți, ultima postare a Maiei este din ziua de joi. Deci nimic despre elevii aduși la conferință contrar voinței lor.

Totodată, nici “presa liberă” nu a condamnat implicarea copiilor în jocurile politice de pe malul Bîcului. Toți se fac a nu vedea.

În acest context, o îndemn pe Maia Sandu să condamne urgent Amnesty International pentru felul cum și-au permis să se folosească abuziv de elevii minori în timpul orelor și pe care i-au pus să o facă pe prizonierii cu saci peste cap și cu ștreang la gât.

Apropo, legea interzice implicarea minorilor în politică, însă această interdicție a fost încălcată de mai multe ori de către Maia Sandu și PAS-ul ei. De exemplu, la unul din protestele organizate de susținătorii ei un elev a fost urcat pe scenă și încurajat să critice puterea.

La fel, Maia Sandu niciodată nu a îndemnat părinții să-i lase acasă pe copii și să nu-i mai bage în fruntea protestelor #PAScuDA

Rog și “societatea civilă” să reacționeze în astfel de cazuri.

Distribuie acest articol