Igor Munteanu renunță la conducerea IDIS Viitorul și optează pentru un loc pe lista #PAScuDA?!

După ce în ultima perioadă Igor Munteanu s-a implicat activ în politica de le Bâc, iar membrii organizației lui au luat parte la protestele #PAScuDA, ieri s-a anunțat schimbarea conducerii IDIS Viitorul.

Astfel, Igor Munteanu nu va mai ocupa funcția de director executiv al institutului, post ocupat de el încă de la fondarea.

În comunicatul IDIS Viitorul este motivat, precum că schimbarea conducerii este una obișnuită și este parte a unui plan de rotație, care ar fi fost respectat și până acum. Însă, după cum am scris și mai sus, din ’96 și până în prezent nu a existat vreo rotație plănuită în fruntea institutului, fapt despre care am aflat chiar din biografia lui Munteanu.

Since 1993, Igor Munteanu has established together with a group of young intellectuals of Moldova one of the first think tanks, known as “Viitorul Foundation”. The foundation has emerged into a specialized public research institute, IDIS Viitorul. Since 1996, Igor Munteanu has acted as Executive Director of IDIS Viitorul.

Sursa: wikipedia

Fiind în fruntea IDIS Viitorul, Munteanu a promovat anterior interesele Partidului Liberal, după care a devenit un aprig susținător al Partidului Liberal Democrat și al liderului acestui partid – Vlad Filat. După arestarea fostului premier, Munteanu a pus umărul la promovarea și avansarea Maiei Sandu în politica moldovenească.

Recent, fiind orbit de /pas/ și de dragostea pentru Maia Sandu, Munteanu a negat prezența minorilor la protestele #PAScuDA și ACUM – Andrei cu Maia.

La fel, a negat și agresarea jurnaliștilor la aceste proteste îndragite și frecventate de el. Vezi aici: Munteanu de la IDIS Viitorul are ochii legați și boala părtinitorului?

Prin urmare, Munteanu are deja interese politice vădite, iar pentru a nu da de bănuit finanțatorilor IDIS Viitorul, a decis să se retragă din fruntea acestei structuri, însă retragerea pare a fi fictivă.

Distribuie acest articol