Guvernul capturat a avizat pozitiv inițiativa PLDM

Ieri Guvernul Republicii Moldova a avizat pozitiv inițiativa legislativă nr.339/02.11.2017 cu privire la modificarea Articolului 13 din Constituția Republicii Moldova. Însă despre acest fapt nu s-au scris prea multe în presa liberă și independentă, deoarece rămășițele peledemiste nu vor să arate nimănui că Executivul de la Chișinău nu este o stană de piatră. Ei, de fapt, prin proiectul înaintat au dorit să încerce Guvernul de minte, în speranța că o să fie un aviz negativă, dar s-au lovit cu oiștea în pragul partidului, așa cum Renato a dat peste trepte cu o cisterna de rahat.

Potrivit bazei de date a Parlamentului, inițiatorii modificării art.13 din Constituția sunt: Deliu Tudor (PLDM)Ciobanu Maria (PLDM, unionista care susține propaganda rusă), Cobzac Grigore (PLDM), Ţap Iurie (PLDM), Pistrinciuc Vadim (PLDM),Dîrda Iurie (Neafiliat, ex-PL, este în „exil”), Ogor Oleg (PL), Apostol Ion (PL), Goța Aliona (GPPE), Zotea Alina (PL), Olaru Nicolae (Neafiliat, dosar penal),Ghimpu Mihai (Decebal), Cosoi Petru (PL), Mocanu Gheorghe (GPPE), Carp Lilian (PL) , Bejan Valerian (PL),Casian Ion (PL), Vlas Ștefan (PL)Boțan Roman (PL),Ghileţchi Valeriu (GPPE), Grama Octavian (GPPE), Spatari Mihaela (GPPE), Carpov Eugen (GPPE), Grişciuc Simion (GPPE), Creangă Ştefan (GPPE), Bodarev Eugen (GPPE)Leancă Iurie (GPPE), Hotineanu Vladimir (PD), Agache Angel (PD), Chiorescu Iurie (PD), Gutium Artur (Neafiliat)Pleşca Nae-Simion (PD, omul surpriză), Balan Ion (PD), Ştirbate Petru (PD). 

Lista deputaților este luată de pe siteul Parlamentului. În cazul dacă în dreptul cuiva nu este scris corect denumirea fracțiunii din care face parte… sorry, dar așa este de la prima sursă.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, de evitat pe viitor subiectele despre cine a inițiat proiectul, țin să menționez că acesta a ieșit din Fracțiunea Liberal Democrată, demersul FLD nr.95 din 01.11.2017, înregistrat în calitate de inițiativă legislativă la 02.11.2017, nr.339. Dovada este mai jos (Dna Cozonac mi-a zis să bag cât mai multe probe. Asta fac. Merci pentru sfat!).

Proiectul de lege cu privire la modificarea Articolului nr.13 din Constituția Republicii Moldova by Corneliu Gandrabur on Scribd

Distribuie acest articol