Fecioara Maia face politică în Casa Domnului

„Si intrand El in Ierusalim, toata cetatea s-a cutremurat, zicand: Cine este Acesta? Iar multimile raspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii. Si a intrat Iisus in templu și a alungat pe toti cei ce vindeau si cumparau in templu și a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor care vindeau porumbei. Si a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!” (Matei 21, 10-13)

Dupa aproape 2000 de ani, una bucata politiciana de la noi, care se vinde parca la kg, a zis: “Constitutia scrie ca biserica este separata de stat. Igor Dodon a hotarat sa foloseasca si sa murdareasca cuvantul bisericii in campania electorala. Toate lucrurile care se intampla in aceasta societate sunt puse pe umerii mei de catre domnul Dodon. Initiativa de a impozita biserica, nu a fost initiativa mea, a venit din partea unor tineri din cauza ca dvs ati adus biserica in politica.” (sursa protv.md)

Din nou, trecand nici doi ani de la ultima declaratie, autoarea merge in Italia si se intalneste cu diaspora in biserica. Ea, una bucata politiciana vanduta cu tot cu ai ei fusta scurta si neprihanita, a mers pe urmele lui Dodon si a spurcat la randul ei “cuvantul bisericii”. Sunt cuvintele ei.

Pilda de mai sus, si anume prima, s-a referit inclusiv la activitatea politica in sanul lacaselor crestine, aici nu conteaza confesiune. Insa, Maia Sandu uita de toate atunci cand interesul ei este mai presus, dar mai ales cand nimeni nu o sa-i scoata ochii pentru faptele sale, nici Dodon.

Ca sa inchei acest capitol, care este unul rusinos pentru Maia Sandu, tin sa atrag atentia asupra ipocriziei zilnice de care da dovada Fecioara politica: zice una cand nu-i convine, dar calca pe aceleasi greble atunci cand vrea sa obtina voturi si o pretinsa sustinere.

Apropo, ce a facut liderul pas este o erezie. Or, Biblia interzice orice activitate politica in biserici, de ceea ce nu a tinut cont destinsa Fecioara.

#alegeri2018

Distribuie acest articol