Echipa de PR i-a tras-o Silviei Radu direct pe covorul de flori

Azi dimineață Silvia Radu s-a lăudat pe Facebook cu un covor de flori ornamentat cu elemente din stilul național. Evident, pentru că altfel nu se poate, interimara, dar și candidata în proces de colectare a semnăturilor, a postat și câteva fotografii de la locul faptei. Ei bine, deși idiscutabil este destul de frumos și prinde bine ochiului, covorașul primăriției a fost luat drept un pas greșit din partea echipei de PR. Adică, prietenii ”voluntari” veniți din România i-au cam tras-o candidatei direct pe frunzulițele și petalele floricelolor din fața Catedralei. Totuși, după ce s-a stârnit un valul scandalos pe Facebook, susținătorii și alți ”iubitori ai frumosului” spontan au sărit în apărare și au început să explice că florile sunt de fapt destinate pentru amenajarea orașului, însă, înainte de plantare, vor sta vreo câteva zile în fața soarelui, spre satisfacția vizuală a orășenilor. Doar se știe că frumosul bucură ochii, mai ales dacă ambii sunt beliți și nu prea tulbui de beție.

De ce covorul Silviei Randu a stârnit nemulțumirea? În primul rând, PR-iștii nu s-au gândit la o legendă de start despre florice ce urmează să fie plantate prin oraș, iar până atunci din ele vor „țese” covorul din Centrul orașului. În al doilea rând, dar ținând cont de primul punct, oamenii ar fi vrut să vadă altceva în valoare de 1,8 milioane de lei, bani care puteau fi cheltuiți inclusiv la reparația a 1-2 grădinițe.

În orice caz, dar aceasta nu mai contează și devine practic inexplicabil, banii pentru flori sunt de fapt un buget ce se cheltuie aproape anual, inclusiv erau prevăzuți și pe timpul lui Chirtoacă. Însă, așa cum am scris și la începutul frazei, omului nu-i mai poți explica nimic după ce comiți o gafă atât de penalizatoare și de impardonabilă. Deci totul rămâne pe vechi, iar chişinăuenii vor discuta în continuare, că Silvia Radu a cheltuit 1,8 milioane de lei pentru un covoraj, care se va ofili peste vreo 5 zile și va fi dezasamblat la miez de noapte.

Apropo, covorașul nu se lăsa cu scanda dacă acum nu era campanie electorală și nu mai existau niște „politicieni” care stau zilnic și urmăresc orice pas greșit al concurenților. Azi unii din ei au reușit să obțină puncte din prostia echipei de PR a Silviei Radu. Bravo oportuniștilor!

Totuși, e frumos covorașul, nu? 🙂 

Distribuie acest articol