E jale mare în presa BEM & offshore: Filat a rămas după gratii; Veaceslav Platon a mai luat 12 ani

Astăzi Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul declarat de avocați în cazul Vlad Filat. CSJ scrie că acesta este absolut neîntemeiat. Aceasta demonstrează că avocații au supt din degete atunci când s-au pregătit de ultima cale de atac. Probabil urmează CEDO, însă până la pronunțarea Curții fostul premier va avea executați cam 90% din cei 9 ani pe care i-a primit pe merit.

Anunțul despre inadmisibilitatea recursului în anulare nu a picat bine presei BEM & Offshore, mai ales redacțiilor care au înregistrat datorii serioase către furnizori și salariați. Unii au sperat că astăzi vor fi rezolvare multe probleme, dar norocul nu a fost nici acum de partea lor, deoarece Filat și de această dată a fost judecat de sistemul pe care s-a angajat în fața europenilor că o să-l reformeze.

Concluzia CSJ este aici. Detaliată o să fie la 28 decembrie 2017, înainte de Anul Nou.

Tot astăzi a mai primit 12 ani de închisoare încă un sponsor al unor surse media de la noi. Raiderul Veaceslav Platon a fost condamnat pentru tentativa de deturnare de fonduri din trei companii de asigurări. Bine că a intervenit CNPF și a blocat conturile la timp.

După cum puteți vedea, astăzi presa a primit tocmai două lovituri grele. E greu de tot când finanțatorii stau închiși, iar carnetul lui Platon este în safeurile procurorilor.

Eh, presa… Probabil de astăzi unii jurnaliști vor începe să rânjească puternic, în special Natalia Morari 🙂

Distribuie acest articol
One Comment