Dragi protestatari, cine-i plătește pe bodyguarzii Maiei Sandu și ai lui Andrei Nastase?

Am văzut pe blogul lui Eugen că Maia Sandu are pază de corp, iar insul poartă și un pistol landemână. Mai mult, anterior am văzut că și Andrei Nastase se plimbă prin mijlocul protestatarilor însoțit de cineva înarmat. În acest context, sunt foarte interesat din ce surse sunt plătiți acești bodyguarzi?!

Vezi: Și, totuși, de ce bodyguardul Maiei avea pistol ieri la protest?

Pentru a afla un răspuns oficial am consultat pagina cec.md la capitoul Finanțarea partidelor, însă în rapoartele prezentate de PAS și PPDA (Alianța #PAScuDA) nu am văzut așa cheltuieli. Astfel, la secțiunea ”personal încadrat” este cifra 0 (zero) în rapoartele acestor două formațiuni politice. Prin urmare, bodyguarzii activează neoficial și sunt salarizați cu plicul.

Pentru a nu fi acuzat de manipularea opiniei publice și dezinformare intenționată în lipsă de probe, anexez la acest articol și rapoartele trimestriale prezentate de #PAScuDA la CEC:

Raportele integrale poat fi găsite aici și aici.

Aceste documente sunt publice și accesibile inclusiv protestatarilor care umblă turmentați după Maia Sandu și Andrei Nastase fără să-și pună întrebări și care sunt interesați de urmări doar după ce ”liderii” lor ajung la putere și uită ce au promis în fața tuturor.

Totodată, pentru a evita vreo dispută despre faptul că rapoartele sunt pentru Tr.1/2018, iar bodyguarzii au fost mai mult vizibili la protestul din 26-27 august curent – Tr.2/2048, voi face trimitere și la alte articole în care este arătat cum Nastase și Maia umblă prin mijlocul oamenilor, păziți de niște bulldogi care anterior au păzit și fundul lui Vlad Filat: vezi aici și aici.

Acestea fiind învederate, rog electoratul #PAScuDA să-și pună următoarele întrebări:

  1. Cine-i achită pe bulldogii din jurul Maiei și lui Andrei?
  2. De ce Maia și Andrei au nevoie de pază în mijlocul susținătorilor și membrilor de partid?

În aceeași ordine de idei, rog CEC-ul să se autosesizeze și să întrebe aceste partide despre:

  1. Cine sunt bulldogii și ce funcții au în partid?
  2. Ce salariu au și din ce surse?
  3. De ce nu sunt reflectați în secțiunea ”personal încadrat”?
  4. De ce aceste cheltuieli nu sunt reflectate în rapoarte?
Distribuie acest articol