DOC // Raportul Comisiei parlamentare despre Open Dialog și finanțarea binomului #PAScuDA

Aici gasiti Raportul integral despre Open Dialog, finantarea PAS si DA –> drive.google.com

Potrivit raportului, organizatia din spatele PAS si PPDA este finantata din fonduri sumbre rusesti, din spalatoria ruseasca de miliarde, precum si din jaful din sistemul bancar moldovenesc.

Cui nu o sa-i fie lene o sa gaseasca in raport toate firmele implicate si sumele reale care au ajuns la Open Dialog.

Tot la capitolul finantarea Open Dialog, in raport se face si trimitere si la Raportul Kroll, iar pe aceasta cale aflam, in sfarsit, ca in schema de jefuire a bancilor din Moldova a fost implicat din plin si Veaceslav Platon, el avand in acest joc cel putin 4 firme afiliate.

Dupa cum arata Raportul, din tranzactiile sistemul bancar md –> firmele lui Platon au ajuns sume importante si pe conturile Open Dialog (FOD), dupa care acestei organizatie i s-a trezit un interes special fata de arestarea si condamnarea lui raiderului Nr.1 din CSI.

Deci, cu lux de amanunte, autorii Raportului Comisiei de ancheta au demonstrat cum FOD a primit milioane de la Platon, precum si a fost reflectat cum, cronologic, organizatia a actionat impotriva Moldovei, antrenand in schemele sale si politicieni de la Chisinau, in special pe Maia Sandu si Andrei Nastase, Alexandru Machedon, Domnica Manole, Ana Ursachi si Natalia Morari.

Urmare a celor descrise, intelegem ca FOD a actionat premeditat in folosul lui Platon si impotriva Moldovei, iar Maia Sandu si Andrei Nastase au cunoscut despre aceasta, ba chiar au si beneficiat de finantari ilegale din partea acestei organizatii, pe care, insa, nu le-a raportat si nici nu au varsat in Bugetul de Stat sumele incasate ilegal si contrar normelor electorale.

In contextul probelor din Raport, putem spune la situatia de astazi, oficial, ca PAS cu DA formeaza un binom cu interese criminale in favoarea lui Platon, dar si in folosul lui Vlad Filat si Topa. Astfel, ajutati de FOD, cu banii de la Platon, Filat si Topa, utilizand trusturile media detinute de acesti moguli (Platon – tv8, Topa – jtv, Filat – unimedia si conglomeratul api), Maia Sandu si Andrei Nastase s-au avantat in politica si au un singur scop: eliberarea condamnatilor penali pentru crime financiare; reintoarcerea la putere a criminalilor care au jefuit tara inca de la Independenta.

Eu nu am incredere in acesti politicieni. Deloc.

#vinalegerile

Distribuie acest articol