Cum ar fi să-și facă Jurnalul o acreditare la vila lui Victor Țopa din Palma de Mallorca?

JurnalTV se plânge că nu a obținut acreditare la conferința de presă ținută marți de liderii Partidului Șor la tema evenimentelor destinate diasporei moldovenești din Italia. Însă, după cum reunoaște și reporterița în înregistrarea video, ea venit la conferință fără să anunțe în prealabil și fără să ceară o acreditare în acest sens.

Astfel, pentru a demonstra că jurnalista intenționat a făcut-o pe victima în fața sediului Partidului Șor, atașez mai jos o captură de la invitația făcută publică pe internet, care a fost publicată la ora 9:07, conferința fiind anunțată pentru ora 13:00:

Pentru conformitate, public și postarea în original:

Deci jurnalista s-a lenevit să ceară acreditare, deși a sunat cu 15 înainte de începerea conferinței și a precizat tema.

Astfel, în loc să-și asigure accesul în sediul Partidului Șor în cele 15 minute rămase până la începerea conferinței, jurnalista a ales să-și tragă un stand-up pe trotuar și să arate telespectatorilor că nu este primită alături de ceilalți jurnalisti, apoi, tocmai la 12:58, cu două minute înainte a sunat să ceară acreditare, dar a fost refuzată.

Totuși, de ce jurnaliștii pot fi refuzați la evenimentele care încep peste câteva minute? În primul rând, jurnaliștii care se respectă pe sine și pe cei din jur intră în sală cu cel puțin 10-15 minute înainte, deoarece operatorul trebuie să-și cuate un loc liber/potrivit de unde să filmeze, mai este necesar de ceva timp și pentru centrarea obiectivului, alteori se mai întind și niște cabluri pentru live. Iată anume pentru astfel de momente organizatorice adevărații jurnaliștii tv vin la conferințe din timp, pentru a nu fura din minutele organizatorilor și nici din viața celorlalți colegi jurnaliști. În fine, să vii la conferință cu 2 minute înainte și să mai ceri timp pentru a te aranja… e lipsă de respect.

În acest context, dat fiind faptul că JTV-lui ”i-a fost” extrem de greu să-și tragă o acreditare la conferința P.Șor, eu i-aș recomanda jurnalistei și chiar i-aș cere să-și tragă o acreditare la vila din Palma de Mallorca a finanțatorului Victor Țopa. Iată m-ar interesa niște capturi video din interiorul vilei, de pe plajă și din locurile unde obișnuiește să se odihnească Andrei Nastase atunci când merge în vizită la nașul său.

Apropo, mai jos unt actele de proprietate și toate coordonatele unde se află vila finanțatorului Țopa. Le-am publicat întru ușurarea muncii jurnalistei, pentru a se adresa în timp util după acreditare 🙂

casa topa

Sursa foto: moldova24.info

 

Distribuie acest articol