Colaborarea PL – ACUM va avea și componente de frecare până la sânge?!

Ieri, duminica, Partidul Liberal a decis ca merge in alegeri impreuna cu binomul #PAScuDA, deci cu blocul ACUM din care fac parte si oamenii buni la dat pumni in capul lui Mihai Ghimpu, unicul lider al liberalilor.

Pozitia PL vine dupa o viroza politica interna si dupa ce Munteanu a informat opinia publica despre refuzul categoric al PL cu privire la colaborarea cu Maia Sandu si Andrei Nastase, dar si despre faptul ca acest partid al “Unirii” este condus in continuare de catre Mihai Ghimpu.

Decizia PL este una bizara si contrara inclusiv pozitiei PAS. Or, adjunctul Maiei Sandu a scris in ajun, sambata, ca nimeni din fruntea PL nu va trece de filtrul binomului. Deci, politicienii Ghimpu, Fusu, Chirtoaca, Apostol si multi alti actuali deputati si fruntasi liberali nu se vor regasi in lista comuna a blocului “Andrei cu Maia – ACUM”.

Vesel, dar si de enigmatic de ce PL merge la asa ceva. Fiodci.

Totusi, dupa line, aceasta colaborare dintre PL si ACUM va avea si componente de frecare pana la sange:

1. PL va freca #PAScuDA si ACUM-ul

Dupa cum am scris si mai sus, Ghimpu nu va accepta niciodata sa faca alianta cu oamenii de la care a luat bataie in fata Parlamentului, mai ales cu individul separatist care a monitorizat totul, apoi a ajuns erou al Nataliei Morari, bataia fiind transmisa Live si la TV7, acum tv8-ul agentei de influenta.

La fel, PL nu-si poate permite luxul sa nu participe la alegerile parlamentare, deoarece are electorat si trebuie sa-l duca in ringul de lupta la fiecare 4 ani, pentru a evita in asa fel si migrarea masiva a membrilor sai la un alt partid, cum ar fi PUN-ul lui Basescu.

Astfel, PL accepta din principiu colaborarea cu ACUM, dar o face cu mult in spate, pasiv si fara careva pretentii excesive in privinta listelor electorale. In asa fel Ghimpu o sa-si duca ostasii in cercul luptei “pro-europene”, iar activistii partidului se vor simti in competitie, fericiti.

Pana si Burebista ar putea fi impacat.

Mai mult, Ghimpu cunoaste despre adevaratele forte din spatele #ACUM, deci el niciodata nu va acorda un sprijin real fortelor ruse mascate in “pro-europene”, cum este PPDA-ul si PAS-ul, ambele partide partenere cu Dodon si cu Renato Usatii.

In fine, PL se va folosi de umbrela ACUM si va spune ca a fost in cursa, pe baricade din ’89, dar peste 4 ani totul va fi uitat si va incepe o noua etapa de renastere a frontului popular-liberal. Doar stiti voi… Planul 2026 este in executare!

2. ACUM va freca PL-ul

Se stie ca ACUM nu are nici echipa si nici tineri. Nu in zadar au chemat si PLDM-ul la distribuit fluturasi si ziare in teritoriu.

ACUM e Andrei cu Maia. Atat!

ACUM are nevoie de oameni si de tineri sprinteni care sa le duca mesajul lor pana in cel mai stramt loc din aceasta tara, iar pentru aceasta se va folosi si de PL, va scurge din acest partid toate fortele posibile si toate canalele de patrundere la electoratul de dreapta-unionist, la cadre, dar in schimb nu va da nimic, ba chiar o condamnare publica a lui Chirtoaca.

ACUM o sa fie forta care nu va tine cont nici de acordurile de colaborare si nici de afilierile ulterioare, deoarece DA-ul trebuie sa-i elibereze de pedepse penale pe Topa si Platon, iar PAS-ul pe Vlad Filat si familia Lucinschi. Anume din aceste motive ei vor face totul ca celelalte partide sa lucreze doar in folosul #PAScuDA si nimic mai mult.

Deci, urmeaza o frecatura reciproca si multa veselie electorala intre PL si ACUM/PAScuDA.

Astept alegerile. Vin. Sunt tot mai aproape.

Distribuie acest articol