Cine este Dumitru Alaiba, candidatul surpriză al Maiei pentru Canada și SUA?

Probabil mulți din diaspora încep să caute informații despre Dumitru Albaiba, candidatul surpriză al Maiei Sandu pentru Canada și SUA, circumscripție unde s-a așteptat că va candida Nata Albot sau o altă persoană lider din diaspora.

Deci, cine este Alaiba?

Despre el se știe în primul rând că este primul troll din Moldova. Anume el este individul care a creat și a coordonat o echipă întreagă de comentatori pe internet în favoarea guvernării PLDM și a lui Vlad Filat, toți plătiți de Stat și din banii noștri! Alaiba este individul care a creat și a gestionat pagina ”Jios Aliansu”, canal media de pe Facebook prin care ”spiridușii de la etajul 5” denigrau oponenții politici ai lui Verde Împărat și manipulau în privința anumitor subiecte.

Activitatea lui Alaiba în Guvernele PLDM

Pe lângă activitatea de bază de principal troll al PLDM, Alaiba mai era angajat și în calitate de consilier al lui Vlad Filat (oficial era șef adjunct al Direcţiei politici, planificare strategică şi asistenţă externă, Cancelaria de Stat), după care a fost numit și în fruntea secretariatului Consiliului Economic.

Iată că, anume din postura de secretar al CE el a cheltuit sute de mii de euro granturi externe pe nimicuri, pe vacanțe și altele, iar în toată perioada de activitate 2014-2016 a născut vreo două proiecte (vezi aici și aici), printre care eliminarea ștampilei (nevotat) și deschiderea datelor din Registrul de stat al persoanelor juridice (proiect votat și executat). În rest, așa cum am menționat deja, Alaiba nu a făcut nimic din funcțiile deținute, iar principala lui activitate a rămas să fie troll-ul nr.1 din Moldova, dar salariat la greu din Bugetul de Stat împreună cu Gav Gav și alți spiriduși peledemiști instalați în fotolii moi în Casa Guvernului.

Totodată, fiind consilier al lui Filat, Alaiba garanta și liniștea opinia publică în privința BEM, bancă despre care spunea că totul e bine și nu se fură nimic, el apărându-și atunci Șăfu și hunta peledemistă, ca mai apoi să ne convingem de faptul că Filat fura din banca respectivă și cumpăra mașini scumpe curvelor sale și achita salarii consilierilor săi cu plicurile A4 burdușite cu dolari și euro.

Activitatea politică a lui Alaiba

Deoarece a fost omul de încredere al lui Vlad Filat, iar acum este mâna dreaptă a Maiei Sandu (poate și ginecologul ei), Alaiba a fost propus în 2016 în funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe lista lui Ion Sturza (vezi aici), dar așa și nu a mai ajuns trollul nr.1 să fie numit ministru, precum nici premierul caloș nu a revenit în fotoliul ocupat în perioada când a vândut țara împreună cu Vlad Filat și Țopa.

Totuși, după eșecul propunerii Guvernului Sturza, Alaiba a fost trimis de Filat să o ajute pe Maia Sandu, iar principala funcție la /pas/ este de … exact, prim-troll al partidului, actual candidat pentru Canada și SUA.

Puțin din viața personală (se permite în cazul persoanelor ”publice”)

Fiind practic 7 zile din 7 prin casa Guvernului, Alaiba a pus ochii tulburi pe o fată care lucra la Stat, iar această tânără era consiliera Maiei Sandu la Educație. Despre nunta acestora s-a anunțat în mai 2014 (vezi aici), dar până acum nu se mai știe dacă nunta a avut loc sau dacă durează și acum (ca în povești). Cel puțin se știe că el în ultima vreme este mai mai apropiat de o altă ”domnișoară”, ultima fiind tot un troll al Maiei Sandu și fostă angajată prin instituțiile partajate PLDM-lui.

Despre Alaiba se mai discută în spațiul online de câțiva ani, precum că ar fi consumator de iarbă veselă. Ba chiar a fost un episod când el se plângea că a avut halucinații și că a încercat cineva să-l bată în apropierea casei. Dar, toate astea sunt vorbe din târg, deși trasul la Circumscripția din Canada, acolo unde iarba a devenit legală, le-a reamintit oamenilor despre ce consumă el.

Deci iată o scurtă prezentare a candidatului PAS pentru Canada și SUA. Am decis să pun acest CV real, pentru ca oamenii din străinătate să fie informați din mai multe surse și să-și facă o concluzie despre omul care intenționează să le cerșească voturile și să-i reprezinte cu ochii tulburi.

Dacă doriți să citiți mai multe despre acest Alaiba, accesați și acest articol mai vechi: Despre Dumitru Alaiba sau deloc, sau adevărul…

Diaspora trebuie să știe pe cine votează 🙂

Distribuie acest articol