Cifre: opoziția călărește presa, dar susține că nu au acces

Iata asa cifre interesante demonstreaza ca opozitia se bucura de un real succes in partea ce tine de accesul la mass-media si aparitii tv in toata splendoarea politica.

Astfel, cifrele ne spun ca opozitia neparlamentara si cea parlamentara a fost la TV in cadrul emisiunilor lungi si plictisitoare de tocmai de 126 de ori.

Deci, daca impartim 334 zile la 126 de aparitii in presa, avem o prezenta de 1:2,6 zile, adica de 2 ori saptamanal si mai des. Pe de alta parte, liderii puterii au un raport de aparitie de 1:10,4 zile, deci o iesire la aproape 1,5 saptamani, sau de doua ori mai putin de 4 ori decat opozitia.

Dupa cum inteleg, au fost luate in calcul doar emisiunile la care participa liderii politici. Insa, daca am face si un calcul al aparitiilor in buletinele de stiri, cu siguranta recordul ar putea fi batut numai de opozitia extraparlamentara. Mai mult, record absolut ar fi si la proportia de pozitiv:negativ, unde pozitivul ar bate cu usurinta orice raport al stirilor negative.

Cu toate acestea, cei din opozitie au mancarimi in fund si se plang continuu, precum ca nu au suficient acces in presa televizata. La fel, ei se plang si donatorilor externi, iar sub acest aspect cer milioane de euro si dolari pentru JurnalTV si tv8-ul agentei de influenta Natalia Morari.

Apropo, nu uitati ca opozitia are in spate si o Asociatie de presa scrisa, plus o multime de portaluri care publica zilnic stiri pozitive in favoarea #PAScuDA si subiecte negative despre putere. Da, nu uitati acest aspect foarte important!

#vinalegerile

Distribuie acest articol