Ce nu are Maia Sandu în fața altor candidate din CE50: realizări și viziuni

Am vazut ieri pe Facebook mai multe postari despre candidatii independenti la fotoliul de parlamentar din circumscriptia 50, loc pentru care viseaza si Maia Sandu stand cu fundul pe scaunul din sediul /pas/.

Asadar, rasfoind postarile despre concurentii electorali, am dat si peste profilul dnei Valentina Geamana.

Vedeti aici – https://www.facebook.com/100000424572104/posts/2314007165290080/

Istoria acestei dne este una trista, dar iata ca a depasit greutatile si a trecut inclusiv peste violenta din familie, iar acum are in portofoliul sau zeci de proiecte realizate cu succes in folosul comunitatilor. Mai jos este un mic inventar al acestora.

Aceasta dna nu a reusit doar sa se realizeze pe sine, dar a reusit sa rezolve si problemele comunitatilor unde s-a implicat, aducand finantari, ambulante, masini pentru statia de pompieri, a schimbat geamurile scolii din satul natal, altele.

Pe de alta parte, rasfoind activitatea Maiei Sandu nu am gasit nici macar o realizare concreta sau palpabila. Mai mult, chiar si cele “realizate” s-au lasat cu probleme si cu dosare penale (clasate la comanda politica). Totodata, candidata ACUM nu a pus in satul natal nici macar o piatra peste piatra si nici nu se mai arata pe acolo, spun localnicii.

Totusi, Maia Sandu se lauda cu reformele in educatie, insa urmarile acestei reforme sunt:

  • Sute de scoli au fost inchise;
  • Zeci de scoli au fost ruinate, deoarece nu mai nu au stapan, iar “casa fara oameni se pierde” (vorba populara):
  • Zeci de invatatori au ramas fara un locul de munca acasa;
  • Unii copii au capatat boli gastrice (este raport la Ministerul Educatiei);
  • Unii copii trebuie sa se trezesca la ora 6 ca sa ajunga la scoala;
  • Camere pentru BAC luate prin intermediul unui concurs fraudat (dosar penal);
  • Altele.

Pe Maia Sandu nu o recomanda nici trecutul si nici “realizarile”, mai ales ca din urma reformelor ei au curs doar lacrimi de tristete si durere.

Maia nu are nici viziuni! Ea doar face alegatii despre nimicuri! Aiureli politice!

In acest context, sa stiti ca imi este foarte greu sa-i inteleg pe oamenii care sustin o puturoasa si o duduia care stie doar sa se tine de microfoane si sa urle in fata TV sau de pe scarile institutiilor de stat. Mi-i greu sa-i inteleg pe oamenii care nu voteaza realizari. Mi-i greu sa-i inteleg si pe acei oameni care cred doar in vorbe.

Eu as vota un candidat ca dna Valentina, dar inca sunt acasa.

Distribuie acest articol