Ce au discutat Maia Sandu și fanul lui Putin la sediul PAS?

Foarte recent, desigur că noi voi divulga acum nici data și nici ora, Vladimir Soloviov a fost la o întâlnire în sediul Partidului Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu, dar după întâlnire nu a fost văzut în mediul online niciun interviu și nici o altă știre la temă.

Totuși, ce au discutat Maia Sandu și fanul lui Putin la sediul PAS?

Mai întâi de toate, trebuie să vă reamintesc despre cine este acest Soloviov – el este proprietarul siteului NewsMaker – un portal pe care apar mai multe elogii la adresa Rusiei și conducătorilor acestui stat agresor, fiind lăudat și de către Vladimir Putin (vezi aici) pentru munca depusă. Printre articolele de pe NewsMaker sunt și texte extrem de favorabile Maiei Sandu, precum și binomului #PAScuDA. Mai mult, acest Soloviov este și un bun prieten cu agenta de influență Natalia Morari, iar prin cumul este și partener cu Lyudmila Kozlovska de la Open Dialogul luat la ochi de unele țări din UE pentru propaganda deschisă în favoarea oligarhilor și condamnaților penali din dosarele de spălări de bani, atacuri raider și tot așa mai departe. În fine, Soloviov a reușit să fie declarat și ca persoană interzisă în Ucraina, deoarece a fost stabilit de SBU că face propagandă agresivă în favoarea Rusiei și în detrimentul interesului ucrainean (vezi aici).

Prin urmare, fiind un așa CV frumos, înțeleg despre faptul că Soloviov nu putea discuta cu Maia Sandu o altă temă, decât una apropiată intereselor Rusiei și, în special, Kremlinului. Însă, despre aceste discuții vom afla tocmai în toiul campaniei electorale, probabil.

Apropo, vizita lui Soloviov la sediul PAS mi-a amintit și despre vizita lui Grigore Petrenco la același sediu de partid, când, la fel, ar fi fost discutate subiecte care țin mai mult de influența Rusiei asupra Moldovei și nu despre cum Moldova să-și continuie drumul spre UE (vezi aici), precum și s-a discutat despre protestul din 14 mai 2016.

În acest context, sunt extrem de interesat nu doar de subiectele discutate de Soloviov și Maia Sandu, dar și despre faptul dacă lidera /pas/ inconștient este folosită pe post de unealtă de serviciile rusești ori este folosită conștient, așa cum au fost folosiți și până în prezent alți ”lideri” de opoziție și ”pro-europeni”, cum ar fi Petru Lucinschi, Iurie Roșca, Vlad Filat, Serafim Urecheanu și alții?!

Probabil la aceste întrebări vom avea un răspuns în timpul campaniei electorale, când trag mai bine la cântarul politic. Așteptăm.

Distribuie acest articol