Blocul ACUM a semnat Acordul pentru anticipate; Criza se prelungește și se instaurează anarhia

Astăzi Blocul ACUM, numit în popor și Binomul Andrei cu Maia sau Blocul șomerilor ACUM, a semnat acordul de necolaborare cu partidele care vor ajunge în Parlament.

Pe lângă interzicerea unei alianțe dintre formațiuni, acordul încheiat astăzi mai interzice și deputaților să iasă din fracțiuni și să se alăture altor partide din afara binomului.

Trecând peste faptul că acordul este lovit de nulitatea absolută și este contrar Constituției Republicii Moldova, care garantează deputatului că mandatul său este unul imperativ și nu poate fi retras la moment de nimeni, la această etapă aș dori să atrag atenția la un alt aspect.

Așadar, în acord este scris: ”Candidații se angajează să nu participe, în viitorul Parlament, la crearea unei coaliții cu Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Politic ȘOR, Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene.” (sursa: tribuna.md)

Potrivit celor mai recente sondaje, în Parlament vor ajunge PSRM, PDM și ACUM. Respectiv, binomul deja anunță că nu va face alianțe cu aceste partide (deși Nastase vrea alianță cu Dodon în numele ”luptei” cu VP, iar aceasta ar fi scuza lui), iar rezultatul o să fie cel din art.85 din Constituție: Dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate.

Acordul ACUM de astăzi nu este nimic altceva decât o anticipare a unei crize politice care o să ducă la stoparea tuturor reformelor și proceselor din țară pe un termen de cel puțin 6 luni (3 luni pentru formarea alianțelor, 2 luni pentru alegeri parlamentare anticipate, apoi iarăși negocieri), iar situația economică va lua la vale și la galop.

Prin urmare, ACUM vrea haos, instabilitate politică, instabilitate economică, reforme date peste cap, majorări de salarii și indemnizații neaprobate, proiecte de infrastructură date peste cap, buget compromis și tot așa mai departe. Iată așa ei doresc să instaureze anarhia.

Distribuie acest articol