Așa-zisa Societate civilă nu a reușit să-l înainteze pe Sergiu Tofilat la funcția de primar

La inceputul lunii aprilie curent, “mai multe” organizatii non-guvernamentale anuntau subtil ca nu-l mai sustin pe Andrei Nastase in campania electorala pentru Chisinau, iar adevaratul lor candidat este Sergiu Tofilat, un individ transformat in expert energetic in studiourile tv8 ale Nataliei Morari, post finantat de Veaceslav Platon din banii jefuiti de la Banca de Economii (cel putin 8 milioane lei au mers la cuplul Morari-Lucinschi). Insa, dupa aproape trei saptamani de la anuntul public, candidatul asa-zisei “societatea civila” si-a dat ortul popei, in sensul politic, anuntand ca nu a reusit sa adune acele 10000 de semnaturi.

Impotenta potentialului candidat, adica nereusita acumularii celor 10k de semnaturi, demonstreaza si impotenta totala a organizatiilor care pretind ca ne reprezinta si au pretentia sa fie luate in serios & invitate la cele mai importante dezbateri social-politice.

Astfel, unitatea de masura, si anume lista semnaturilor, ne-a aratat si ce sustinere populara au asociatiile, auto-identiticate ca fiind “societatea civila”, participante la mai multe proteste politice platite in PMAN si in fata Parlamentului. Totusi, macar cele 2-3 mii de semnaturi au arata ca si Asociatia Alcoolicilor Anonimi are o anumita sustinere pe ambele maluri ale Bîcului.

Reveninind asupra listelor de subscriptie, Sergiu Tofilat trebuia sa stie ca semnatura Nataliei Morari nu este suficienta sa fii inregistrat in calitate de candidat la functia de primar general al Chisinaului. Or, pentru a fi inregistrat este necesara sustinerea reala si populara, si nu de manipularile televizate, asa cum se incerca la noi de cand a fost condamnat “Al lor Vlad Filat”, din 2015.

Distribuie acest articol