Andrei Nastase a prezentat la CEC o declarație neconformă sau chiar falsă

Andrei Nastase, candidatul #PAScuDA / ACUM la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova a prezentat CEC-lui o declaratie neconforma sau chiar falsa. Cel putin aceasta se intelege din documentul atasat, care scoate in evidenta ca “liderul” chișorcos al PPDA ascunde provenienta veniturilor sotiei sale.

Asadar, potrivit art.49 din Codul electoral, dar si in ordinea stabilita de legialatia privind declararea averii, Andrei Nastase a fost obligat sa informeze CEC-ul despre veniturile sotiei sale din Germania si veniturile amantei (concubinei din Moldova). Insa, cum puteti vedea si din documentul anexat, candidatul #PAScuDA a indicat ca sotia sa a avut un venit de doar 68 mii € in perioada de raportare, iar sursa ar fi o “companie germana” (???).

La caz, potrivit legislatiei in vigoare Andrei Nastase urma sa indice in mod obligatoriu denumirea companiei unde lucreaza sotia sa din Germania, iar CEC-lui sau altor organe abilitate sa le fie furnizate informatii care por fi verificate. Or, “o companie germana” este o informatie ambigua si neverificabila, deci neconforma si chiar falsa daca se demonstreaza ca a fost cu intentie.

De ce Andrei Nastase tainuieste locul de munca al sotiei sale, unde aceasta din urma primeste lunar un salariu de aproximativ 3 mii de euro?

Odata ce tainuieste locul de munca al sotiei, desi urma sa-l indice in mod obligatoriu, nu-mi mai ramane decat sa banuiesc, dar cu siguranta este asa, ca sotia lui Nastase este angajata la vreo firma detinuta de Țopa, iar sursa veniturilor este si in acest caz din contul bazaconiilor si smecheriilor economice puse la cale de condamnatul penal si raiderul care a alasat Moldova fara de AirMoldova.

Astfel, pentru a se ascunde de ochii oamenilor si pentru a se rupe putin de la pieptul lui Țopa, Andrei Nastase a purces la prezentarea unor informatii neconforme si cu jumatati de masura, ceea ce este ilegal.

In acest sens, ar trebui ca institutia abilitata (CEC) sa reactioneze corespunzator, poate chiar si sa-l excluda pe Nastase din lista pentru alegerile din 24 februarie 2019. Or, legea este egala pentru toti, iar obligatia si sanctiunea se aplica uniform.

Distribuie acest articol