Zis și făcut: 4 familii din Orhei au primit cheile de la propriile locuințe, cu o rată de numai 500 lei/lună

Patru familii din Orhei au acum propria lor locuinta, fiind astfel primii beneficiari ai proiectului “Locuinte sociale”, un program lansat de catre minicipalitate in vederea sustinerii tinerilor si bugetarilor din localitate.


Pe langa bucuria receprionarii propriul cuib, tinerii au mai primit in dar si cate un televizor din partea primarului municipiului.Despre acest proiect am scris si cateva saptamani in urma, iar atunci putini au fost cei care au crezut in realizarea acestuia. Unii chiar spuneau ca este imposibil sa construiesti case in timp record. Iata ca este posibil. Tinerii care au trecut in propriile case pot confirma acest lucru.


Potrivit comunicatului oficial, “primii 4 beneficari ai proiectului, care au primit cheile de la propriile locuințe, sunt lucrători din sectorul bugetar și anume: o educatoare la grădiniță, o asistentă socială, o lucrătoare a Consiliului Raional Orhei și un lucrător al Primăriei Orhei”. E bine!

Dar, cel mai important este si faptul ca de case noi au beneficiat inclusiv viitorul acestei tari – picii!


Desti poti puteti gasi mai multe informatii direct de la sursa (www.orhei.md), amintesc despre mecanismul Locuintelor sociale: casele sunt construite in cadrul unui program de creditare, insa tinerii achita o rata lunara de doar 500 lei, timp de 35 de ani. Diferenta este acoperita de catre municipiul Orhei. Respectiv fiecare familie o sa achite cam 10 mii de €/casa.

500 lei/luna * 35 ani = 10000€. Cu asa bani nu cumperi nici macar o garsoniera in Chisinau… Ei, in schimb, au primit case pe pamant si teren aferent.

Dupa cum este de inteles, pretul este simbolic.

E frumusica aceasta casa, nu?

Ce vedeti in fata ochilor este dovada faptului ca la Orhei se lucreaza intens si cu folos, pe cand in alte parti carul este urnit din loc tocmai dupa ce functionarii borosanii impart sferele de influenta si stabilesc modalitatea de mituire. In astfel de cazuri, mentionate mai sus, de obicei proiectele sunt omorate odata cu lansarea, iar beneficiarii raman cu buza umflata si cu buzunarele fripte. In cazul Orheiului nu este asa, iar dovada este mai sus.

Distribuie acest articol