Urmează și reținerea Ministrului Mediului

Potrivit ordonantei procurorului din 06.02.2017, care a fost publicata de Partidul Liberal, banuitul Iurie Chirinciuc a efectuat presiuni asupra factorilor de decizie din mai multe localitati in vederea facilitarii accesului la sursele de argila. Cantitatile extrase urmau sa fie procurate din banii europenilor. Insa, pentru ca lutul erau extras fara bani, sumele “economisite” erau redirectionate catre factorii de decizie de la Ministerul Transportului, respectiv economiile s-ar fi transformat in mita.

Dupa cate am inteles din ordonanta, publicata si mai jos, unul din complicii lui Chirinciuc este si Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului. Astfel, daca se extinde lucrarea penala si ordonanta nominalizata, urmatorul ministru care va ajunge dupa gratii este actualul Ministrul Mediului.

Iata ordinul semnat de Chiriciuc si Munteanu:


Ieri, in cadrul conferintei de presa, procurorul sef anticoruptie a spus ca, in cazul Chirinciuc, dupa cercetarea faptelor, ar putea aparea si alte capete de acuzare. Astfel, pe langa lutul sustras prin trafic de influenta, ministrul Transporturilor mai este banuit si pentru luare de mita in privinta inlocuirii firmei Ecosem Grup cu Nouconst.
Apropo, nu uitati de acest banner:

Distribuie acest articol