Unde a dispărut PLDM-ul din cuvântarea Maiei Sandu și de la Congresul PAS?

Duminică la Chișinău a avut loc Congresul II al Partidului Solidaritate și Acțiune, în calitate de președinte fiind realeasă Maia Sandu. După cum și era de așteptat, la adunarea politică au fost invitați inclusiv reprezentanți ai altor partide „de dreapta”. Însă, chiar dacă Sandu și-a anunțat anterior aderarea la PLDM, marii absenți de la Congres au fost anume fruntașii partidului fondat de condamnatul Vlad Filat. Denumirea PLDM nu s-a regăsit nici în discursul liderului PAS.

Așadar, de ce a dispărut PLDM-ul din cuvântarea Maiei Sandu și de la Congresul PAS? Cu siguranță sunt mai multe răspunsuri argumentate la aceste întrebări. Principalul argument este că, evident, o mare parte din membrii PLDM au fost mânați cu turma la Maia Sandu. Mai bine zis, pentru că altfel nu poate fi, PAS-ul a fost fondat pe ruinele partidului liberal-democrat, care acum este o formațiune aflată în proces intens de descompunere și auto-lichidare.

Dovada faptului că membrii liberal-democrați s-au îngălbinit de la atâta verde este și alegerea unora din PLDM în funcții importante în cadrul Partidului Solidaritate și Acțiune, în special în Biroul politic. Dacă nu greșesc, până și fruntașul tineretului liberal-democrat a ajuns responsabil de finanțele Maiei Sandu.

O altă dovadă a faptului că PAS este succesorul defunctului PLDM este inclusiv și faptul că Maia Sandu nu a mai pomenit nimic despre formațiunea fostului ei ”Șăf”. Mai mult, de pe scena Congresului a afirmat că este gata să colaboreze în continuare doar cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, condusă de evazionistul și criminalul economic Andrei Nastase. Respectiv, nu a spus nimic despre colaborarea cu PLDM, pentru că acest partid nu mai există pentru ea și nici pentru ceilalți.

În lumina celor expuse mai sus, după congresul de duminică este lesne de înțeles că PLDM-ul s-a reîncarnat în PAS, iar Filat și-a luat fusta și chipul Maiei Sandu. În legătură cu aceasta, cine încearcă să-și pună speranța în această mișcare politică, crezând că este unica salvare a Moldovei, trebuie să înțeleagă faptul că după cortină stau aceleași persoane corupte și criminale din PLDM. Mai pe scurt, vorba lui Cheianu, PAS este același PLDM, iar acest lucru a fost conformat până și de Maia Sandu.

Apropo, PLDM a ajuns să fie finanțatorul PAS. După cheltuirea banilor încasați din Bugetul de stat, care sunt ultimii pentru liberal-democrați, formațiunea lui Filat o să fie lichidată sau absorbită de PAS.

Deci, fiți atenți!

Distribuie acest articol