Un fost oficial explica atacul furibund asupra PD si impotriva lui Plahotniuc

Fostul sef adjunct al SIS a explicat, in cadrul unui interviu pentruEuropa Libera, atacul furibund asupra PD si, respectiv, impotriva lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Valentin Dediu, Kremlinul a inceput, inca din anii 2011-2012, sa discrediteze Alianta pentru Integrare Europeana, din care faceau parte PLDM (Vlad Filat), PL (Mihai Ghimpu) si PD (Marian Lupu, in prezent Vlad Plahotniuc). Ex-seful Serviciului de Informatii si Securitate al RM spune ca Filat si PLDM au fost scosi din joc in mod intentionat si sub controlul serviciilor ruse, dupa care a venit si randul PL-lui in frunte cu Mihai Ghimpu. In prezent, dupa cum explica dlui, este dusa o lupta la cutite impotriva ultimului partid care a facut parte din AIE, acesta fiind Partidul Democrat din Moldova, condus de Vlad Plahotniuc.

Principalele motive de atac asupra componentelor AIE au fost semnarea Acordului de asociere cu UE, semnarea Acordului de liber schimb, precum si promovarea in continuare a apropierii de marea familie europeana. In toate cazurile Rusia sustine ca trebuia/trebuie sa fie solicitata si parerea lor, de parca Republica Moldova ar mai fi acea gubernie cotropita si condusa de Federatia Rusa.

Punand cap la cap toate explicatiile oficialului, care detine informatii de la prima sursa, verificate in prealabil, intelegem a cata oara indemnul lui Andrei Nastase privind “batista pe tambal”, precum si atacurile necontenite din partea Maiei Sandu. Acum intelegem, tot repetat, ca Nastase si Sandu, fiind chipurile in tabere diferite, lupta impotriva PD si a lui Vlad Plahotniuc anume in interesul strategic al Rusiei, care vrea sa distruga si ultima entitate politica, care a stat la baza semnarii acordurilor mentionate mai sus.

Cel mai interesant este ca, interviul oferit postului Europa Libera a aparut dupa ce ieri in presa de la Chisinau a fost distribuita la greu inregistrarea cu Bulboceanu, din care am inteles din nou ca partidul lui Renato Usatii este si el un proiect kremlinez. Aici este de mentionat si faptul ca Renato este partenerul lui Andrei Nastase si al Maiei Sandu, deci structura rusa cuprinde si asa zise partide de dreapta, cum sunt ppda si pas, care se autointituleaza in partide pro-europene, si mint electoratul cu steaguri si slogane liberal-democrate.

In aceeasi ordine de idei, intelegem si atacurile media impotriva PD si Plahotniuc, coordonate la fel de serviciile ruse, puse in aplicare la Chisinau inclusiv prin intermediul unor surse finantate de SUA si UE, dar si de unii oligarhi, cum ar fi Topa si Platon. O figura importanta in jocul de-a propaganda este si Natalia Morari, actuala sefa de la tv8, finantata direct de Veaceslav Platon pe un card deschis la MAIB, care a fost trimisa la Chisinau anume pentru a manipula opinia publica, asa cum a facut-o si in 2009 impreuna cu Baghirov, Tcaciuk si altii, mascandu-se atunci ca lupta pentru democratie, insa din sentinta de condamnare a agentului rus am aflat ca Morari a actionat de fapt la comanda Rusiei.

Eu sper ca explicatiile lui Dediu vor fi luate in serios de catre o parte din electoratul din Moldova, care iata se lasa prostit de niste partide fantoma, puse in functie de serviciile ruse sa atace orice partid care vrea sa apropie Moldova de UE. La fel, sper ca si presa de la Chisinau o sa inteleaga in ce joc a intrat, in special Europa Libera, deoarece, in ultimul timp, au ajuns principalele porta-voci ale intereselor rusesti, dar cer finantare de la SUA si UE. Apropo, Europa Libera o gazduieste si o finanteaza inclusiv pe Natalia Morari, dar si pe inca un agent rus cu legitimatie de jurnalist refugiat, insa asta nu-i face sa roseasca in fata contribuabililor americani, care anual trimit la Chisinau sute de mii de dolari pentru intretinerea postului de radio american, cu sediul europea la Praga.

Cititi interviul aici – www.europalibera.org

Distribuie acest articol