Țuțu poate ajunge la Economie tot așa cum a ajuns și Maia la Educație

”Râde hârb de oală spartă”

Este o așa zicală în popor, aplicabilă 100% și în privința declarației Maiei Sandu despre recentele numiri în funcții la propunerea PDM.

Ex-peledemista, actuala lideră a Partidului Acțiune și Solidaritate, partenera mincinosului cronic Andrei Nastase, membră a binomului Andrei_cu_Maia (AcuM), ne spune că PDM a propus în funcții oamenii fideli, iar o decizie mai hilară ar fi și numirea lui Constatin Țuțu în funcția de ministru al Economiei.

Dar, Maia Sandu uită că a fost numită în fruntea ministerului Educației fără vreo pregătire în acest domeniu și fără să fi trecut în prealabil prin instituțiile școlare, pe ulterior le-a lichidat prin reforma lăudată de ea și echipa ei în toți acești ani și în această pre-capanie electorală.

Probabil Maia Sandu uită că a recunoscut lista capacităților manageriale și profesionale în domeniul educației. Ea uită și că a fost numită în funcția de ministru la propunerea politică făcută de al ei Vlad Filat și a fost înaintată procedural de către PLDM în baza unui acord secret. Mai mult, duduia lui Filat trece cu vederea și adevărul că nu a întreprins absolut nimic întru ilucidarea schemelor de corupție în care au fost antrenați predecesorii ei peledemiști, în special M. Șleahtițchi.

Totuși, sunt mirat de faptul că un fost ministru, chipurile educată și cu școală americană, nu încetează cu ironia la adresa deputatului Constatin Țuțu. Spre deosebire de ea, acest Țuțu a reușit să devină campion mondial și a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume datorită talentului său, iar aici mai puțin contează dacă el se poate exprima corect și dacă are sau nu emoții atunci când are vreo ieșire în public. La fel, Maia cunoaște de la americani că nu e frumos și nici etic să discriminezi pe cineva, indiferent de caz.

În acest context, Maia mai bine și-ar vedea de lugul nasului și de filtrul ei netransparent și totalmente anonim.

Distribuie acest articol