#STOPFAPS // ProTV Chișinău a numărat sute de oameni la marșul PD, dar văzut mii la flashmobul celor 4 partide și ANTIFA

Postul de televiziune Pro TV Chișinău, finanțat inclusiv prin intermediul băncii lui Veaceslav Platon, a băgat ieri o știre falsă despre flashmobul celor 4 partide și ANTIFA. Pro TV a scris pe site, dar a dat și la TV, că ”mii de oameni” au participat ieri la măsura din fața Parlamentului, deși Poliția Capitalei a informat că au fost doar 800 de oameni, iar organizaorii au comunicat o cifră eronată cuprinsă între 2-3 mii de participanți.

Image may contain: text

Despre cât de părtinitor este postul TV este clar din știrea despre marșul din 9 mai 2017, organizat de Partidul Democrat. Astfel, la marșul mixt al PD au fost mii de oameni, care au umplut practic toată PMAN. Cu toate astea, atunci ProTV Chișinău a numărat doar câteva sute de oameni:

Image may contain: one or more people and crowd

Trebuie de menționat fatptul că la ProTV activează Angela Gonța, soția lui Vlad Filat, însă de care fostul premier a divorțat fictiv pentru a-și apăra anumite bunuri scrise pe ea și pe numele soacrei.

Iată câți erau la flashmobul de ieri:

Image may contain: one or more people and text

După cum am nominalizat și ieri (vezi aici), nici această știre falsă de pe ProTV Chișinău nu va apăra în raportul trimestrial al API în cadrul campaniei STOPFALS.

Distribuie acest articol