#STOPFALS // Cate persoane au fost la protestelul celor 4 partide si ANTIFA?

Azi la Chisinau a avut loc un flashmob politic organizat de PAS, DA, PLDM, PN-Renato Usatii si ANTIFA lui Grigore Petrenco. La protest au participat in total cateva sute de persoane, insa presa finantata din banii furati de la BEM a dezinformat deschis.


Astfel, Europa Libera a anuntat ca in PMAN au fost “zeci sau chiar sute de mii de oameni” (vezi aici), iar Sergiu Tofilat, unul din organizatorii flashmobului, a declarat ca au fost in jur de 2-3 mii de oameni (vezi aici).


O stire falsa a bagat si ProTV, postul finantat prin banca lui Veaceslav Platon:


Pro scrie ca la protest au fost “mii de oameni”, insa nu precizeaza si numar exact sau aproximativ, alegand sa dezinformeze opinia publica in mod grosolan.

O stire cu date contrare celor anuntate de organizatori a fost publicata si de Anticoruptie.md. Desi Tofilat a spus ca au fost intre 2-3 mii de persoane, cei de la Anticoruptie au sarit cifra de 3 mii de protestatari:


In realitate, dupa cum estimaza Politia Capitalei, la flasmob au participat doar 800 de persoane.


Cu parere de rau se observa o tentinda de manipulare a opiniei publice din partea unor surse media, si anume mesajele eronate intentionat apar in presa finantata din banii jefuiti de la BEM.

Mai mult, in dimineata zilei de azi au aparut si alte stiri manipulatorii pe Unimedia, care anunta ca CFM a anulat intentionat cursele trenurilor, ca oamenii sa nu ajunga la proteste.


Ulterior CFM a publicat imagini de pe calea ferata afectata de ploaia torentiala de noaptea trecuta:


Referitor la informatiile CFM, Unimedia a publicat o noua stire manipulatoare, luand in deradere CFM, ca si-ar fi gasit o scuza stupida:


Este de mentionat si faptul ca la protestul celor 4 partide si ANTIFA au fost adusi cu autocarele si mai multi tineri de la Balti, insa despre ei la fel nu va fi scris nimic in presa finantata din banii furati de la BEM.

Din pacate, desi este o campanie nationala #STOPFALS initiata de API, aceste stiri false nu vor aparea in Raportul de monitorizare, iar Nadine Gogu si Petru Macovei se vor face din nou ca ploua.

Distribuie acest articol
One Comment