Soțul redactorului-șef Anticoruptie.md este avocatul lui Platon

Ieri am scris despre cum Anticoruptie.md a modificat un titlu in favoarea lui Veaceslav Platon; Astazi sunt nevoit sa furnizez si cateva informatii despre legatura anticoruptie.md cu Raiderul nr.1 din CSI.

Astfel, potrivit informatiilor publicate pe https://anticoruptie.md/ro/despre-noi, functia de redactor-sef al portalului este detinuta de catre dna Anastasia Nani.

Dna Anastasia este absolventa unor cursuri de jurnalism, a lucrat la Publika si Adevarul, iar in prezent este la Anticoruptie.md

Potrivit surselor mele, sotul dnei Nani este aparatorul lui Veaceslav Platon.

Numele avocatului este Valeriu Pleșca (vezi www.protv.md).

De ce sotia poarta un alta nume… deja este problema lor de familie. Nu ma bag.

Despre faptul ca redactorul-sef anticoruptie.md este sotia aparatorului, ales de catre Veaceslav Platon, nu este scris nicaieri, desi deontologia spune ca jurnalistul trebuie sa fie corect si impartial. Ori in situatia data nu putem constat impartialitatea, mai ales dupa ce titlul de ieri a fost redactat in favoarea lui Platon. In mod normal dna Nani urma sa anunte in ce relatie este cu aparatorul lui Platon.

Acum e clar de unde pe anticoruptie.md apar informatii despre Platon, dar si despre afacerile lui Plahotniuc? Pana si dna jurnalista recunoaste faptul ca Platon ar fi fost partener de afaceri cu VP. Deci Raiderul are multe informatii bune de publicat in “presa”.

//

Eh, cand oare o sa iasa la lumina zilei carnetul lui Platon? Dlor procurori, aflam in acest an cine sunt jurnalistii si portalurile din buzunarul lui Platon?

Distribuie acest articol
One Comment