Siegfried Mureșan măcar știe despre ce vorbește? El a înțeles că este manipulat și a devenit un agent activ al Kremlinului?

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, care a fost monipulat de Natalia Morari, Maia Sandu, Andrei Nastase și Ana Ursachi, a spus celor de la Europa Liberă (vezi aici) că ajutorul european va fi blocat până când Guvernul Filip va decide să retragă proiectul de lege cu privire la modificarea Codului electoral, respectiv până când va renunța la modificarea sistemului electoral.

”Totul depinde de Guvern. Dacă Guvernul retrage inițiativa de schimbare a legislației acum de pe ordinea de zi, banii vor ajunge mai repede la oameni”, a spus Mureșan celor de la Radio Europa Liberă.

Din mesajul lui Mureșan am înțeles că el nici nu s-a aprofundat în privința acestui subiect, dar o ține una și bună împotriva modificării sistemului electoral de la Chișinău. Mai mult, în stilul lui Putin, eurodeputatul băsist șanatajează Guvernul și trâmbițează de câteva zile că vor fi amânate toate proiectele de suport din partea Uniunii Europene.

Pentru a deschide ochii acestui eurodeputat manipulat, care iată a devenit indirect omul Kremlinului, vreau să-i arăt că proiectele de lege privind votul uninominal (vezi aici) și mixt (vezi aici) nu aparțin Guvernului, iar modificarea legislației este la degetul legislatorilor, nu la cel al miniștrilor.

După cum am scris și dimineață, demersul Maiei Sandu, susținut de Mureșan și alți eurodeputați manipulați, este pe placul lui Igor Dodon, iar la Bruxelles se lucrează în interesul Kremlinului, nu în interesul Republicii Moldova și nici în interesul viitorului european al acestei țări. Dovada în acest sens este reacția lui Dodon, bucuros nespus de mult de orice stopare a finanțărilor din partea UE.

În opinia lui Dodon, care în prezent tinde spre o majoritate constituțională, stoparea finanțării europene va aduce din urmă și declașarea alegerilor parlamentare anticipate: „Astfel o să avem alegeri anticipate mai repede. Voi utiliza prima posibilitate pentru a dizolva acest Parlament” (vezi aici).

Astfel, vedem că Maia Sandu a ratat stoparea finanțării RM din partea Fondului Monetar Internațional și al Băncii Mondiale, iar acum și-a găsit susținători băsiști în Parlaementul European. De toate astea se bucură Igor Dodon, alături de care Maia Sandu a protestat anul precedent și chiar a reușit să-l facă Președinte al Republicii Moldova.

Ce trebuie să știe eurodeputatul Siegfried Mureșan este că, dacă se menține actualul sistem electoral, și nu se trece la alegerea directă a liderilor locali prin vot uninominal, în următorul Parlament al Republicii Moldova vom avea cel puțin 71 de mandate pro-Kremlin, iar acest rezultat înseamnă pentru Moldova o pierdere imensă.

O majoritate constituțională pro-rusă, care este dorită și de Maia Sandu, ar înseamna anularea Acordului de asociere la Uniunea Europeană, abolirii Limbii române pe teritoriul Republicii Moldova și înaintarea Armatei a 14-a pe teritoriul Republicii Moldova, cu deschiderea unor noi baze militare ocupaționale la Bălți și Comrat.

Siegfried Mureșan trebuie să înțeleagă, odată și pentru totdeauna, că susținerea mofturilor Maiei Sandu înseamnă de fapt susținerea lui Dodon, iar pentru consicințele acestor apucături nimeni nu se va grăbi să-și asume răspunderea politică după 2018 sau chiar mai devreme (în cazul anticipatelor).

În acest context, recomand stimabilului Siegfried Mureșan să studieze mai bine situația creată și starea politică de la Chișinău, apoi să-și bage nasul în treburile Republicii Moldova. Mai mult, i-aș recomanda să nu șantajeze Moldova în stitlul lui Putin, pentru că și așa suntem sătui din șantajul intolerabil din partea Kremlinului.

Totodată, atrag atenția și asupra declarațiilor Președintelui Republicii Moldova. Candu a spus că asemenea declarații, privind stoparea finanțării RM, sunt împotriva țării și a cetățenilor, nu împotriva Guvernului: ”Astfel se vede că, de fapt, pentru a-și urmări interesul strict de partid, de a menține sistemul electoral pe liste de partid, Maia Sadu și Andrei Nastase sunt gata să sacrifice Republica Moldova și cetățenii ei, prin a pune presiune în cadrul Parlamentului European, pentru a amâna finanțarea Republicii Moldova”.

Este de amintit și faptul că acest Siegfried Mureșan, dar și ceilalți colegi manipulați ai săi, fac parte din Partidul Popular European (EPP), care anterior i-a avut ca parteneri pe Iurie Roșca și Vlad Filat, iar acum, tot pe ușa aia din spate, încearcă să o bage pe Maia Sandu. Sper că nu vor reuși, pentru că foștii lor aliați au demonstrat până în final că sunt niște trădări de neam și țară. Maia lor nu-i mai departe, pentru că ea acum promovează interesele Kremlinului și face jocul în favoarea lui Dodon.

Distribuie acest articol

2 comments

  1. Era de asteptat ca si in UE sa se regaseasca oameni de-a Kremlinului. Straniu ar fi sa nu fie nimeni.

Comments are closed.