Problemele StarNET-lui sunt politice sau absolut tehnice?

Ieri a ars această baracă:

Cei de la StarNET spun că în bașca de mai sus era nodul lor principal de distribuire a internetului. Adică acest garaj este un fel de #DataCentru (vezi aici cum ar trebui să arate). Dar, ce văd în imagine este o lipsă de profesionalism, zgârcenie și absența gândirii tehnice.

Centrele de calcul, dar mai ales astfel de noduri, trebuie să fie construite și securizate după anumite criterii internaționale. Însă la companiei lui Machedon nu vedem așa ceva. Motivele sunt aceleași menționate mai sus.

Din păcate, deși se vede pe față că nodul companiei StarNET nu pare nici pe departe un obiectiv construit logic, șeful companiei s-a grăbit și a scris că baraca ar putut fi lua foc inclusiv din motive politice. Evident că aiureala lui Machedon este una în stilul lui Andrei Nastase. Probabil din acest motiv nu prea mulți s-au și prins, pentru că tabloul de la fața locului denunță altceva.

În consecință, dar fără a uita că o bună parte din clienții StarNET stau fără conexiune de 2 zile, trebuie să înțelegem că singurele și principalele probleme ale consorțiului Star Company sunt de ordin strict tehnice. La mijloc nu este nimic politic, precum nici „social”. Problemele aparțin numai companiei gestionare, fapt pentru care trebuie să răspundă în modul corespunzător în fața tuturor clienților. Probabil vreo 2 luni de net free nu ar încurca nimănui.

Dlui Machedon…

Dle Machedon, la unul din întâlnire cu presa ați spus că vreți să prestați servicii pe teritoriul țării fără să achitați taxe, dar și în lipsa licențelor necesare. Atunci spuneați că serverele trebuie să fie mutate undeva peste hotarele țării, iar achitările online să meargă direct la o companie străină (probabil ați avut în vedere una offshore). Atunci de fapt ați demonstrat că doriți mai multă evaziune fiscală și mai puțină responsabilitate față de stat și clienți. Nu știu dacă până la urmă compania DVS a implementat ceva din cele vociferate de pe scena berăriei, dar astăzi înțeleg destul de bine că sunteți cu fundul la clienți. Ar fi cazul dle Machedon să reduceri poftele pentru bani, iar o parte din profitul vostru să fie redirecționat spre asigurarea unor servicii de calitate. Cel puțin baraca voastră nu pare să fie un nod strategic, mai ales că nu avea nici măcar un sistem antiincendiu eficient. Dle Machedon, căutați problemele în capul vostru și prin companiile voastre. Nu mai aruncați totul chiar în seama politicului, pentru că pe nimeni nu-l interesează să prăbușească activitatea unui operator care asigură conexiunea electoratului la sursele de informare, mai ales la alea de partid.

Clienților StarNET…

Fiți mai atenți cui încredințați datele personale. Nu de alta… dar prin metodele lui Machedon… știți voi și singuri.

Distribuie acest articol