PAS folosește Fundația ”Hanns Seidel” ca paravan pentru a-și promova ideologia politică

Partidul Acțiune și Solidaritate nu încetează să se folosească de bunătatea unor donatori externi, așa că a decis să estorcheze resurse financiare și de la o fundație germană, iar toate astea doar în scopuri de promovare a ideologiei prostești a partidului condus de Maia Sandu, precum și a mesajelor tendențioase a „echipei” care acționează cu rea-credință împotriva intereselor Republicii Moldova.

Astfel, după ce PAS a supt sume importante prin intermediul unor proiecte scrise de către Alaiba, Gribincea și restul, în care de fapt PAS nu este nici solicitantul și nici beneficiarul oficial, acum urmează să fie pus în executare un proiect finanțat de o organizație germană, numită Fundaţia ”Hanns Seidel”, filiala Republica Moldova (link la pagina lor de pe facebook). Proiectul este în răspunderea lui Dan Perciun, președinte al tinerilor PAS.

Potrivit informațiilor, Dan Perciun plănuiește să utilizeze banii fundației în mod ilegal pentru organizarea unor întâlniri politice cu tinerii din țară. La aceste întâlniri o să fie discutate în mare parte teme politice, în principal vor fi ridicate subiectele mincinoase lansate de către Partidul Solidaritate și Acțiune.

O analiză privind situația dată arată că Perciun vrea să motiveze tinerii elevi, din clasele a 9-12-a, să susțină dezideratele stupide ale PAS, iar la prima solicitare să iasă la protestele organizate de către această formațiune politică, finanțată inclusiv din alte surse obscure și din offshore. Mai mult, Perciun vrea să vorbească și despre intențiile de nesupunere civică față de organele de stat. În același rând, tânărul delegat de Maia Sandu vrea pe această cale să recruteze în organizația sa și alți tineri.

Întru realizarea planului de estorcare a Fundației germane, plan desenat și pus în executate cu implicarea lui Perciun, a fost solicitat un oarecare Dorin. Acesta a fost rugat să discute cu directorii școlilor din Lozova și Vorniceni, pentru a asigura în acest weekend câte 25 de elevei din clasele 9-12-a, și să-i asigure o sală în școală pentru a organiza un ”program de instruire referitor la dezbateri”. La fel, urmează să fie organizat săptămâna viitoare și un campionat de dezbateri. Reprezentantul PAS a promis organizatorului și un onorariu în sumă de 500 lei.

Perciun a mai cerut și asigurarea unei pauze de cafea pentru elevi. Cheltuielile vor fi suportate ulterior de către organizator.

Conform scopurilor Fundației ”Hanns Seidel”, prezentă și în Moldova, proiectele finanțate de către germani urmăresc susținerea tinerilor din țară. Însă, pentru că au dat peste niște băieți deștepți și experți în estorcări, banii donatorilor germani vor fi utilizați în scopuri de promovare a Maiei Sandu și a partidului condus de către urmașa lui Vlad Filat.

În mod normal, acest derapaj intenționat al lui Dan Perciun, care acționează strict întru realizarea scopurilor urmărite de către PAS, ar trebui să fie sancționat de către Comisia Electorală Centrală. La fel, Ambasada Germaniei și Fundaţia ”Hanns Seidel” trebuie să deschidă ochii și să vadă pe cine finanțează și în ce scopuri sunt utilizați banii donatorilor.

În opinia mea, ce face Dan Perciun este o delapidare a fondurilor puse la dispoziție de către Fundația germană, iar această acțiune merită și o sesizare penală. Or este inadmisibil ca banii oferiți pentru dezvoltarea tinerilor să fie utilizați în scopuri de promovare a unui partid politic, inclusiv a mesajelor îndreptate împotriva ordinii constituționale.

La acest capitol este de menționat faptul că înaintașul Maiei Sandu, condamnatul Vlad Filat proceda exact așa. El obișnuia să delapideze fondurile partenerilor externi, iar toate donațiile anunțate de pe scene erau din estorcări, escrocherii, trafic de influență și tot așa mai departe. Vedem că nici Maia Sandu nu este prea departe, ea și colegii ei acționând exact cum făcea și tăticul lor politic.

Distribuie acest articol