PAS este la guvernare cu PDM

Rasfoind revista presei, asa cum o fac in fiecare dimineata, am dat peste o informatie destul de interesanta privind noile remanieri si numiri in Guvernul Filip. Astfel, ieri la Ministerul Educatiei a fost numita o noua secretara de stat, in persoana dnei Angela Cutasevici. Numirea dnei a fost salutata in mediul online si academic, iar Maia Sandu s-a abtinut de aceasta data sa comenteze desemnare, desi fiecare nominalizare in Executiv este luata la puricat de liderul PAS si Alaiba.

Totusi, abtinerea Maiei Sandu m-a facut sa redeschid o stire despre finantarea PAS. Acolo am redescoperit faptul ca printre donatorii cu dare de mana este si dna Angela Cutasevici, proaspata secretara de stat la Ministerul Educatiei. Dnei este membru PAS, dar si donatoare cu 10000 lei lei. Suma donata spune din start ca respectiva Dnă nu este numai un membru de rand, ci este si o persoana importanta in randurile de partid. Informatia despre donatie si legatura cu pas este redata si in stirea publicata de moldova24.info. Un articol bun, la tema, poate fi gasit si pe blogul lui Eugen.

Astfel, numirea dnei Cutasevici la #MinEdu, minister condus anterior de Maia Sandu, este de fapt o cooptare a PAS la guvernare. Insa toti tac despre aceasta alianta neoficiala, inclusiv Maia si activul de partid.

In consecinta, dupa cum arata faptele, intelegem ca PAS este la guvernare cu PDM, fiind astfel abandonat temporar proiectul de colaborare cu Partidul Politic Demnitate si Adevar al mafiotilor condamnati Topa. Deja ce o sa cometeze Andrei Nastase la acest subiect… este o alta problema “majora”. Dar cu siguranta o sa fie niste discutii mai cu accente. Partea buna este ca Maia Sandu nu o sa mai abereze acum in privinta MinEdu si a cadrelor, deoarece chiar si partidul ei detine practic functia de vice-ministru al Educatiei (secretarul de stat este acelasi vice).

In fine, eu sper ca noua echipa Babuc (PDM) – Cutasevici (PAS) vor impulsiona reformele din Educatie, iar Maia Sandu va fi mandra ca unele reforme incepute pe timpul mandatui ei vor fi duse la bun sfarsit sub supravegherea Partidului Solidaritate si Actiune si in colaborare cu Partidul Democrat din Moldova.

Mult succes echipei PDM-PAS!

P.S.: astept si reactia “societatii civile”.

Distribuie acest articol