Partidul Popular European (EPP) este o formațiune totalitară?

Ieri presa de la Chișinău a vuit despre vizita surpriză a lui Ilan Șor la Parlamentul European. Dacă unii au tratat plecarea ca fiind un drept universal, alte structuri mass-media s-au întrecut în titluri și etichetări, de parcă a fost suspendat pentru câteva ore tot Codul deontologic al jurnalistului. În același cor au țipat ieri și toate curvele politice din PAS și PPDA.

Dar ce a făcut presa de la noi și curvele politice nu este pe atât de grav pe cât de alarmantă a fost „reacția” totalitară a președintelui Partidului Popular European (EPP), Joseph Daul, care a spus că vizita lui Șor nu este salutată de formațiunea pe care o conduce, iar parlamentarii EPP care și-au permis să se vadă cu liderul Partidului Șor o să prezinte explicații în termen cât mai scurt.

Deși EPP este un partid la nivel european și se prezenta ca un etalon pentru alte partide proeuropene din statele membre UE, dar și la noi, am înțeles că până la urmă democrația nu este pe atât de europeană după cum se promovează în spațiul continentului european. Or cel puțin aceasta a dat de înțeles conducătorul EPP, care a luat foc și este extrem de supărat pe faptul că unii europarlamentari și-au permis dreptul privind contactarea și interacțiunea directă cu Ilan Șor.

Iată declarația totalitară a „europeanului”: „Îl voi convoca pe europarlamentarul Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicaţii referitoare la acţiunile sale” – (sursa: jurnal.md)

În același timp, Daul spune că EPP nu se poate asocia cu partidul de stânga al lui Ilan Șor, iar în prezent nu ține legătura cu această formațiune moldovenească.

În privința relațiilor cu Partidul Șor, despre care șeful popularilor europeni spune că nu se poate asocia, este de menționat faptul că Daul s-a asociat rapid cu Vlad Filat, ultimul fiind principalul inițiator și beneficiar al jafului de la BEM. Șeful popularilor nici nu pomenește acum despre omul care stătea la masa bogaților și vindea gogoși despre integrarea europeană a Moldovei, iar în același timp o delapida prin diferite scheme criminale.

Cu părere de rău, Daul și EPP continuă relația cu Vlad Filat prin intermediul Maiei Sandu, aceasta fiind noua sculă liberal-democrată, delegată și acum la ședințele europenilor în calitate de reprezentantă a PLDM. La fel, șeful popularilor europeni mai iese la câte ceașcă de cafea și cu Andrei Nastase, un alt coleg evazionist al lui Vlad Filat.

Dacă Vlad Filat, Maia Sandu și Andrei Nastase se pot asocia cu EPP și pot fi apreciați la nivelul european… atunci eu chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă în această formațiune politică. Văd că pentru ei contează figurinele de ceară, nu soluțiile pentru dezvoltarea țării și ridicării Moldovei din genunchi, adică din poziția în care a fost pusă de către Filat –  asociatul și partenerul Partidului Popular European (EPP).

În lumina celor petrecute, eu sper că Daul nu este măgulit de Preda și Mureșean și nu este pornit pe drumul cel bun doar pentru a lăsa calea liberă măscăricilor urmași ai lui Vlad Filat. Doar se știe că europarlamentarii nominalziați sunt niște lobby-ști angajați de o fundație a unui milionar aflat pe fugite, totodată și susținători cu interes financiar al Maiei Sandu. În legătură cu aceasta, șeful EPP ar trebui să se lămurească mai întâi de ce sunt manipulați intenționat toți europenii în favoarea Maia Sandu și Andrei Nastase, apoi să ceară explicații de la europarlamentari, așa cum am scris mai sus. 

Distribuie acest articol