ONG-urile trebuie să fie principalii furnizori de transparență

”ONG-urile ar putea fi lichidate în caz de netransparență financiară. Propunerea a nemulțumit organizațiile”, transmite portalul avocaților din Republica Moldova – www.bizlaw.md

Potrivit proiectului, organizațiile necomerciale ar putea fi lichidate, în cazul în care nu vor respecta anumite prevederi suplimentare ce țin de transparența financiară sau anumite interdicții.

Cu părere de rău, după cum s-a putut vedea inclusiv în presa afiliată surselor de la BEM, mai multe asociații sau arătat împotriva votării proiectului cu privire la transparența fondurilor acordate organizațiilor ”non-profit”.

De fapt, organizațiile care se împotrivesc ar trebui să înțeleagă faptul că anume ele trebuie să fie pricipalii furnizori de transparență la capitolul finanțare. Or, după cum se știe, președinții asociațiilor, în special așa zișii „directori de proiecte” se plimbă pe mașini scumpe, au case multi-etajate, apartamente luxoase și vacanțe pe plaje cu nisipuri de aur. Nu generalizez aici, pentru că sunt și asociații care se țin de domeniul lor stabilit în Statut și nu stau pe muls banii, așa cum este și cazul cu proiectul despre prevenirea tuberculozei: 100.000.000 USD from external partners for ”fight against TB and AIDS”.

Eu sper că proiectul o să treacă de votul în Parlament, iar în timp scurt să fie scuturate anumite asociații „non-profit” de la Chișinău, care sunt de fapt niște sugative și spălătorii de bani.

Distribuie acest articol