Maia Sandu vrea COMISIE SPECIALĂ pentru Slusari, Mandatii, Cebotari, Pisica și Andrei Nastase?

Partidul Solidaritate și Acțiune a anunțat în sfârșit că este gata să facă o nouă alianță electorală cu Partidul Platforma DA, însă pentru întărirea relației este nevoie de o Comisie specială de selectare a candidaților la fotoliile de legislatori.


În primul rând, cei de la PAS spun că nu vor accepta în următoarea alianță persoane certate cu legea sau lipsiți de integritate. Toți vor trece un control riguros în fața unei Comisii comune, apoi se va decide dacă sunt luați în lista pentru cele 101 fotolii de deputați sau nu.


Însă, intenția PAS lovește direct în fruntașii PPDA, deoarece prezidiul acestui partid este constituit în mare parte din oameni certați cu legea și lipsiți de integritate. Primul care nu poate trece de Comisie este însăși Andrei Nastase, deoarece biografia lui arată că a fost implicat în mai multe scheme criminale alături de Vlad Filat, Țopa, Sturza, Lucinschi și mulți alții. Mai mult, s-a demonstrat faptul că Andrei este un evazionist și un hoț în lege care nu-și poate explica nici sursele financiare pentru procurarea sacourile scumpe.


Pe lângă Andrei Nastase mai roiesc și alte zeci de persoane care nu stau bine la capitolul integritate și respectarea legii. Printre ei sunt Alexandru Slusari, Aliona Mandatii, Serghei Cebotari, Vasile Nastase, Aureliu Pisica și mulți alții.


Eu înțeleg pasul făcut de Maia Sandu ca fiind de fapt o alianță îndreptată spre lichidarea definitivă și irevocabilă a partidului-concurent prezidat de Andrei Nastase. Altfel nu pot înțelege alianța cu un partid care nu o să-și poată înainta în lista comună nici măcar fruntașii.

Din nefericire pentru PPDA, Maia Sandu vrea Comisie specială anume pentru a decapita formațiunea lui Andrei, așa cum l-a decapitat și la alegerile prezidențiale. Dar, pentru a nu arăta electoratului că forțele „antioligarhice” nu se pot uni și nu pot colabora în zona extraparlamentară, ieri a fost lansat mesajul că o alianță totuși o să fie, însă condițiile rămân tot aceleași, adică Andrei trebuie să se ferească.

Este de înțeles faptul că PAS vrea să meargă în alegerile parlamentare utilizând din nou JurnalTV, precum și toată gloata PPDA, care o să-i facă din nou campanie ei și listei burdușite cu oameni din PAS. Evident, lipsa candidaților PPDA din primii 20 nominalizați în lista electorală o să fie explicată prin faptul că Platforma încă nu are oameni sinceri și curați pentru fotoliul de deputați. De fapt așa și este la situația de azi.

Mai pe scurt, vorba lui Cheianu, PPDA trebuie să se pregătească de pe acum pentru o nouă lovitură din partea PAS, iar Slusari, Pisica, Cebotari, Nastașii și restul trebuie să fie gata pentru o nouă campanie în favoarea Maiei Sandu. Ei au experiență, așa că nu o să fie chiar tare greu nici la alegerile din 2018.

Distribuie acest articol