Maia Sandu și Andrei Nastase cer popularilor europeni să lupte cu armele Rusiei

Maia Sandu și Andrei Nastase, asistați de Natalia Morari și Ana Ursachi, au cerut popularilor europeni să aplice cea mai josnică și stupidă armă a Rusiei: ȘANTAJUL!

Astfel, în urma vizitei efectuate la Bruxelles, EPP – European People’s Party a emis un comunicat de presă amenințător la adresa politicului moldav. Potrivit textului, popularii europeni vor cere stoparea finanțării Republicii Moldova prin proiectele europene în cazul dacă la Chișinău va fi trecut proiectul cu privire la votul uninominal, respins în prezent de PSRM, Renato Usatîi, PAS și DA.

După câte puteți înțelege și singuri, EPP – European People’s Party o dă cu șantajul și cu amenințările, iar atitudinea turmentată a europenilor este în stilul Rusiei, care de fiecare dată șantajează Moldova cu gazele naturale, cu migranții și, nu în ultimul rând, cu produsele alcoolice și alimentare.

Cu părere de rău, se constată faptul că Maia Sandu nu încetează să-și atace țara în care s-a născut. Mai întâi a scris Fondului Monetar Internațional, să nu vireze nici măcar un cent în contul Guvernului, apoi, după ce Fondul și Banca Mondială i-au scuipat în față, duduia lui Filat a mers la Bruxelles și i-a prostit pe cei din EPP – European People’s Party. Se pare că i-a reușit ceva. Însă, până la urmă, Maia a reușit să obțină o mică amenințare, nu și acțiuni concrete. Or, după câte știu eu, Comisia Europeană dă crezare experților FMI și ai Băncii Mondiale, nu experților de genul inșilor penali care au mers în capitala europeană.

Totuși, haideți să înțelegem ce înseamnă stoparea finanțării din partea UE:

  1. Stoparea finanțării, solicitată cu toată insistența de către Maia Sandu, duce inevitabil la instabilitatea Leului moldovenesc, respectiv este afectată economia națională;
  2. Perturbarea economiei naționale duce la instabilitatea economică, respectiv la incapacitatea de plată a pensiilor, salariilor și altor indemnizații;
  3. Incapacitatea de plată duce la tulburarea societății, iar oamenii încep să-și arate nemulțumirile.

Probabil Maia Sandu și Andrei Nastase se conduc de punctele de mai sus, pentru că altfel nu pot înțelege îndrăzneala lor să ceară unor europeni stoparea tuturor finanțărilor spre Moldova.

E bine de știu că, dacă Sandu și Nastase vor reuși să fie aplicat măcar și cel mai mic șantaj din partea UE, vor avea de câștigat doar partidele de stânga, nu și partidele de dreapta aflate în opoziție. Însă, ținând cont de faptul că Maia și Andrei au protestat până l-au făcut pe Dodon președinte de țară, nu este exclus că vor să facă din PSRM un partid parlamentar cu putere constituțională, iar după aceasta, după cum au mai făcut-o de câteva ori, vor da vina pe oamenii care au fost la vot și nu au decis precum ar fi trebuit.

Citiți și: Echipa de foc a lui Cristian Preda (EPP)

Distribuie acest articol