Maia Sandu s-a împușcat în cap

Nu, titlul nu este exagerat. Titlul acestui articol este exact despre cum Maia Sandu s-a autodistrus ieri in cadrul emisiunii de la Moldova 1. De ce? Pentru ca este un personaj gol pe intern si extern, dar si un actor politic de nota doi. Poate si nota doi este prea mult.

Deci, nu stiu cati din voi ati urmarit dezbaterea, insa eu am avut ocazia sa pun in reluare mai multe secvente, si am facut asta anume pentru a intelege de ce Maia o face de-a oaia in direct la TV.

Asadar, dupa emisiunea de ieri m-am convins in mod repetat ca liderul /pas/ este calarita violent de un val de emotii si nu stie nimic altceva decat niste teme vechi si expirate inca de pe timpul vechilor campanii electorale. La fel, am vazut ca nu se lamureste in politica daca nu are in fata un iPad conectat la mess, asa cum o facea si la dezbaterile electorale. Ce sa-i faci, e greu sa nu-l ai pe Alaiba online.

La aceeasi emisiune Maia a mai demonstrat si cat de straine îi sunt calmul, coerenta, respectul si diplomatia politica. Pentru mine o politiciana sau un politician mai sec in domeniul dat nu mi-a fost dat sa vad. Poate mai sunt, dar cu siguranta nu ies in fata ca duduia lui Vlad Filat.

Ce tine de prestatia LIVE, Maia a mai aratat ca se emotioneaza atunci cand stie ca poate fi data cu capul de asfalt in orice moment si cu fiecare “argument” al ei. Dar ieri a scapat, pentru ca Andrian Candu este un Domn si in politica, pe cand Maia Sandu a aratat ca este o laveta utilizata de niste clanuri rau-intentionate.

Nu stiu de ce, dar liderul /pas/ a crezut ieri ca, fiind live si absolut necontrolabila emotional, poate tipa cat o tine gura ca la poarta casei de nebuni. Probabil a crezut si ca are dreptate daca monopolizeaza toata emisiunea. Insa pana la urma a demonstrat ca este o gura sparta si prost-intentionata.

Pe langa toate, Sandu a mai confirmat ieri si faptul ca este o mincinoasa ordinara. Or ea a raspuns la intrebarea moderatoarei, ca niciodata nu a cerut institutiilor internationale sa opreasca finantarile intru sustinerea Republicii Moldova. Dar a uitat sa spuna cum a cetut acest lucru FMI-lui si Bancii Mondiale, apoi a fost in Prlamentul European si a debitat acolo dezinformatii despre politica de la Chisinau, ea fiind sustinuta expres de asociatia dubioasa Open Dialog, care este o facatura finantata de un oligarh aflat pe fugite. Mai mult, Maia nu a spus nici despre cum presa BEM a improșcat cu rahat la tema finantarii Moldovei, iar toate noutatile au fost coordonate in primul rand de aceleasi persoane care o butoneaza la greu si pe dansa.

Cateva ganduri si despre dezbaterea de ieri

M-am asteptat sa fie aduse in actualitate teme din 2017. Ok, poate si teme din 2016. Dar Maia a vorbit mai mult despre cine si al cui fin este, precum si despre alte lucruri deviate de la realitate. Ce a fost ieri, mai ales cu aportul Maiei, a fost mai mult un monolog al liderului /pas/, pentru ca doar ea se auzea si mereu intervenea peste discursul lui Andrian Candu. Repet, dupa cum am scris mai sus, Sandu a dat dovada ca duce o lipsa acuta de respect.

Ce tine de Maia Sandu, duduia plimbata prin UE din banii unui oligarh strain si din jaful de la BEM, vreau sa mai adaug si urmatoarele. Desi parca era cap pe umeri, ea de fapt nu are nimic in acel recipient acoperit cu par. Or altfel nu pot intelege cum a venit la TV cu niste subiecte mozolite si rasdiscutate in cel putin trei campanii electorale de pana acum. Poate ea spera ca temele alea inca sunt actuale si pot lovi in adversar, dar in realitate oamenii sunt interesati de ceva nou si concret, nu de brasoave adunate de pe nu stiu de unde.

In final, este cert faptul ca Maia Sandu s-a impuscat in cap. Deja daca este remediabila… doar stapanii ei stiu.

Distribuie acest articol