Lorena nu are suficient curaj pentru a raspunde la intrebarile lui Șor?

Ieri, inainte de inregistrarea emisiunii inPROfunzime, Lorena Bogza a publicat pe Facebook urmatorul mesaj:

“Recitind raportul Kroll I…

Într-un raport elaborat de compania Kroll în aprilie 2015 pentru Banca Naţională a Republicii Moldova se menţionează faptul că omul de afaceri Ilan Shor şi asociaţii săi “au jucat un rol esenţial” în coordonarea activităţilor privind furtul, subliniindu-se că acesta a fost “unul dintre beneficiari, dacă nu chiar singurul”.

Speram sa lecturam si Kroll II și sa nu rămânem numai cu lectura.
Singura intrebare, rămasă de ani fara răspuns, este unde sunt cei care au furat miliardul?”

Lorena nu a scris nimic despre Vlad Filat si nici despre Platon, care sunt principalii initiatori si beneficiari ai jafului de la BEM. Or ei au fost condamnati si exista sentinte definitive in privinta implicarii lor. Dar, pentru ca realizatoarea PRO•TV are un interes aparte, dnei a exclus partile care nu o intereseaza in mod special, fiind super de atenta cu unii dintre finantatori. Lorena nu s-a legat de Filat pentru ca acesta a fost casatorit cu Angela Gonta. Numele Platon este evitat pentru ca el a finantat emisiunea inPROfunzime prin intermediul Moldindconbank. Nu este exclus si faptul ca Vlad Filat a avut “abonament” la PRO•TV.

Important este si faptul, ca in raportul Kroll I nici nu este numele Sor. El a aparut in spatiul public doar datorita “completarilor” facut de jurnalisti si de alte persoane interesate.

Insa, atacul asupra lui Ilan Sor nu este legat de sistemul bancar sau din invidie. Adevaratul motiv pentru care Lorena Bogza sare la gatul primarului de Orhei este unul ce izvoraste din sanul afacerii de familie, si anume din cauza inchiderii carierei din Orhei, care era exploatata ilegal de catre sotul ei. Cel putin asa transmite Primaria Orhei si primarul Șor.

In legatura cu aceasta, pentru ca nu poate fi indiferent, Ilan Șor i-a transmis Lorenei cateva intrebari tematice:

1. Soțul dvs. Lorena, a furat de la Orhei o carieră. În opinia dumneavoastră, furtul unei proprietăţi publice este ceva normal, dacă hoțul este soțul dvs?

2. Nu vă deranjează faptul că în bugetul familiei dvs. există și bani furați? Oare diferenţiaţi banii câştigaţi cinstit de banii furaţi, sau îi cheltuiţi la fel de plăcut?

3. Care este atitudinea dumneavoastră față de faptul că unul dintre rezultatele activității soțului dvs. în cariera Orhei a fost distrugerea caselor aflate în imediata vecinătate a acestui obiect, iar continuarea lucrărilor ar fi putut duce la prăbușirea acesteia și la victime umane? Oare aveţi compasiune faţă de aceşti oameni, sau vă este indiferent, pentru că sunt bani din bugetul familiei voastre, pe care este atât de plăcut să îi cheltuiţi?

4. Credeți că prin manipularea opiniei publice, referindu-vă la citate inexistente din raportul KROLL, “gândind” și “completând” acest raport cu scornelile voastre este o ocupație demnă de un jurnalist?

5. Considerați că folosirea poziției oficiale și accesului la eter în scopul răzbunării personale este o practică normală pentru un jurnalist adevărat?

Vezi aici: https://www.facebook.com/ilanshorofficial/posts/1958919104324283
Eu m-am asteptat ca Lorena o sa raspunda la aceste intrebari in direct la TV. Insa pana la urma am inteles ca emisiunea ar fi fost inregistrata din timp, pana la ora 21.00. Cu toate astea, Lorena are timp suficient ca sa raspunda la aceste intrebari pe orice cale publica, inclusiv prin Facebook. Dar pentru aceasta are nevoie de putin curaj. Daca este curajoasa sa nu… asa cum se arata, o sa aflam poate in urmatoarele zile.

Distribuie acest articol