Institutiile municipale din Orhei sunt tot mai transparente. La Chisinau cand? In 2099?

Intreprinderile suborodnate Primariei Orhei si-au prezentat ieri rapoartele de activitate pentru anii 2015 si 2016 in cadrul unui eveniment public la care au participat cateva mii de persoane.

Potrivit rapoartelor, unele intreprinderi subordonate si-au majorat veniturile, precum si au fost diminuate pierderile din cadrul acestora. Mai mult, sefii “Apă Canal”, ”Servicii Comunal Locative”, ”Regia Transport” si ai altor subdiviziuni au mentionat inclusiv partile mai putin pozitive, fiind in asa fel tot mai transparente in fata localnicilor.

Dupa cum am scris mai sus, spre deosebire de rapoartele lui Dorin Chirtoaca, la presentarea carora participau doar membrii de partid, la Orhei au fost prezenti peste 5 mii de localnici, care au avut parte la urma si de un mega concert in parcul Ivanos, reabilitat de catre primarul Sor.

Eu zic, ca e bine sa avem macar o localitate in care intreprinderile subordonate ies sa-si prezinte rapoartele in fata beneficiarilor finali, nu doar in fata sefilor. Eu sper ca acest precedent exclusivist va fi preluat si de alte Primarii si intreprinderi municipale, pentru ca este foarte important sa cunoastem pe ce sunt cheltuiti banii platitorilor de taxe si impozite.

Mai multe informatii despre ce a fost ieri la Orhei puteti gasi chiar aici: http://orhei.md

Distribuie acest articol