În fotbalul moldovenesc se joacă pe bani sau pe goluri?

Nu de puține ori am spus că fotbalul moldovenesc pare a fi o joacă de-a împiedicatelea. Însă problemă nu este în jucători sau antrenori. Problema este în oamenii care nu fac nimic altceva decât să discrediteze acest joc în fiecare zi, inclusiv prin meciuri aranjate sau sabotate. Un așa caz pare că a fost și în meciul FC Dacia – FC Milsami. Ori de la o poștă se vede că echipa orheiană a fost sabotată fățiș de către arbitrul  Banari Veaceslav (vezi aici câte ceva despre acest arbitru).

După cum puteți vedea și din raportul meciului nominalizat (vezi mai jos sau aici), scorul final al a fost de 1:1. Iar acest scor a fost înregistrat cu minus 3 jucători din echipa Milsami, precum și fără antrenor. De ce? Pentru că arbitrul a decis expres să-i elimine pe spre finalul meciului, și anume pentru împiedica Milsami să câștige în fața Daciei, adică în fața unei echipe clasate acum tocmai locul 3 (vezi clasamentul FMF).

Potrivit clasamentului național, acesta fiind public, FC Dacia a pierdut 3 meciuri din 12 jucate, fiind deci aproape de capacitățile unei echipe de periferie, și anume este urmată la punctaj de către echipa PETROCUB-HÎNCEŞTI. Deoarece la noi unele meciurile se joacă pe bani în loc de goluri, se pare că anumite persoane au ținut cu dinții să nu cadă FC Dacia mai jos de locul 3. Altfel nu am înțeles sabotajul de la meciul cu FC Milsami.

Mai mult, trebuie de atras atenția și asupra sancțiunilor aplicate de către antrenor. Astfel, deși 3 jucători de la FC Dacia au un comportament asemănător unor jucători de la FC Milsami, și anume ”Comportare nesportivă”, aceștia s-au ales doar cu niște cartonașe galbene, fără a fi excluși. În același timp, trei jucători ai FC Milsami, având și ei o ”Comportare nesportivă”, au primit cartonașe roșii, fiind totuși excluși din joc. Până la urmă a fost scos și antrenorul echipei din Orhei (în min 90+3).

Tabloul meciului aranjat în favoarea FC Dacia este clar. Dar ce rămâne în urma acestui joc sabotat este cu mult mai urât decât se poate aștepta, pentru că sunt înjosiți jucătorii, susținătorii și ceilalți care încă mai cred în zilele când la noi fotbalul se va juca pe goluri.

Raportul meciului DN2017 – FC Dacia – FC Milsami by Corneliu Gandrabur on Scribd

Spre final, deși nu sunt un mare iubitor de fotbal, vreau să adaug următoarele: Moldova nu prea are cu ce se mândri, dar măcar ce este nu trebuie de spurcat!

Distribuie acest articol