În atenția celor din PAS, DA și restul: FMI apreciază pozitiv mișcările Guvernului de la Chișinău!

Potrivit unui comunicat oficial al Fondului Monetar Internațional, publicat și pe site-ul oficial al FMIi (vezi aici), Guvernul Republicii Moldova și-a îndeplinit cu succes Planul asumat față de partenerii externi.

Astfel, Consiliul de Directori Executivi al FMI a finalizat prima evaluare a Programului Republicii Moldova, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de finanţare extinsă.

În concluzie, Fondul notează:

  • Programul se implementează așa cum a fost planificat, a revenit creşterea economică și autorităţile își asumă în continuare asigurarea unei gestionari sănătoase a economiei.
  • Continuă eforturile de reabilitare a sistemului financiar-bancar și reformele structurale avansează.
  • Politica monetară se axează pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb, iar politica bugetar-fiscală se axează pe asigurarea sustenabilității și crearea spațiului necesar pentru acoperirea cheltuielilor prioritare.

După cum transmite Fondul Monetar Internațional, dar și după cum a scris dl Alex Kremer câteva zile în urmă (vezi aici), în prezent suntem martorii procesului de relansare a economiei naționale, doborâtă sub guvernarea Filat (PLDM, respectiv actualele partide PAS și DA), iar Guvernul Filip este implicat activ în gestionarea cât mai corectă a economiei.

Comunicatul FMI ar trebui să deschidă ochii larg inșilor manipulați din Partidul Solidaritate și Acțiune, Platforma DA și alții. Or, după cum suntem informați în mod oficial, situația din țară nu este așa cum ”liderii” acestor partide o caracterizează în fața alegătorilor.

În acest context, nu văd motive ca Executivul de la Chișinău să fie blamat. Mai mult, nu văd și necesitatea celorlalte apelative urâte, care ies din gura Maiei Sandu și din gura lui Andrei Nastase.

În mod normal, cine este fidel pământului pe care s-a născut, fiecare trebuie să contribuie pozitiv la restabilirea și la dezvoltarea țării, nu să pună umărul la distrugerea totală din toate punctele de vedere. Astăzi, din păcate, vedem pe dreapta și stânga doar partide care s-au unit împotriva centriștilor, dar în realitate ei sunt uniți împotriva Republicii Moldova.

Dragi mayași, dadaiși, nastașe și țopiști, balaboli și socialiști de aici și din diaspora, eu sper că o să treceți de câteva ori peste textul de la FMI, pe care-l puteți găsi aici, iar la urmă, dacă a mai rămas ceva independent în capul vostru, o să înțelegeți că sunteți duși în eroare și manipulați prin conferințe de presă. Eu v-aș recomanda să credeți în FMI, Banca Mondială și Uniunea Europeană, pentru că partenerii externi antrenează aici experți de talie internațională, nu boțani, bărbi roșii, macovei și restul. Ar fi cazul să nu mai credeți în „experții” întreținuți din banii jefuiți de la BEM sau care provin din spălătoria lui Platon.

Distribuie acest articol