În acest weekend vă recomand o promenadă pe mal de apă, la Orhei

Știu că sunt multe persoane care își plănuiesc weekendurile, în special atunci când în familie sunt și prichindei. Dar, că tot sunt puține obiective turistice accesibile în Republica Moldova, în acest sfârșit de săptămână vă recomand o promenadă pe mal de apă, la Orhei, acolo unde săptămâna trecută a renăscut un complex turistic excepțional, a fost amenajat și redeschis la indicația lui Ilan Șor, primarul de Orhei.

Eu săptămâna trecută am făcut o plimbare de vreo două ore pe malul lacului, pe lângă plajă și prin pădurea de alături. Pot să confirm faptul că se merită de mers la Orhei. Pe malul lacului aveți posibilitatea să faceți plajă și, dacă ați venit prea târziu și a apus soarele, puteți să faceți o plimbare pe baraj și prin împrejurimi.

Astăzi, văzând postarea orheienilor pe Facebook (vezi aici), am observat că au fost instalate deja și toate accesoriile pentru terenurile de joacă. Acum, pe lângă faptul că picii se pot da în tobogane gonflabile absolut gratuit (în orașul lui Chirtoacă băieții deștepți cer 35-50 lei ora), inclusiv cei mai sprinteni de picioare pot să joace volei și fotbal de plajă. Probabil în scurt timp acolo vor apărea foișoare și locuri special amenajate pentru gratare 🙂

Mai jos puteți vedea și alte fotografii de la fața locului:

După cum am scris mai sus, Complexul turistic ”Lacul Orhei” este și locul perfect pentru plimbări cu familia și cu picii. Eu o să mă plimb pe acolo cu familia mea la începutul lunii septembrie (păcat că nu sunt locuitor al or. Orhei, pentru că am fi primit și noi o indemnizație de vreo 7000 lei).

Distribuie acest articol