Ilan Șor atrage tinerii la Orhei: “Locuinte Sociale” la pret de doar 500 lei/luna, fără dobândă

Primarul municipiului Orhei ademeneste tinerii la Orhei, oferindu-le acestora locuinte sociale la doar 500 lei lunar, achitarea integrala fiind posibila in timp de pana la 35 de ani, fara dobanda.

Un astfel de proiect a fost lansat astazi la Orhei, acolo unde s-a dat startul lucrarilor pentru ridicarea “Locuintelor Sociale”, destinate tinerilor si functionarilor din Orhei.

Proiectul lansat de Ilan Sor are ca scop asigurarea tinerilor cu locuri bune de trai. Inclusiv vor beneficia de locuinte si persoanele care activeaza in institutiile administratiei publice locale, precum si in alte institutii de stat localizate in municipiu. Totodata, proiectul “Locuinte Sociale” vrea sa atraga si alte familii tinere in frumosul oras.

Principalul scop urmarit de Ilan Sor si Primaria Orhei este intinerirea populatiei orasului, dar si atragerea tinerilor sa ocupe locurile de munca din domeniul administrativ, precum si din mediul privat.

Spre deosebire de Chisinau, unde Chirtoaca a lansat cu stangul programul “Prima Casa”,  proiect mort deja la ziua de azi, la Orhei beneficiarii de locuinte sociale nu vor achita dobanzi lunare si alte comisioane in plus. Dupa cum am scris si mai sus, fiecare familie va achita doar o rata in marime de 500 lei/luna, respectiv apartamentul ar putea avea un pret aproximativ 10 000€.

Cu referire la cele scrise mai sus, imbucurator este faptul ca, fiind o rata atata de mica, bugetul familiilor tinere nu va fi afectat. Or suma de 500 lei este mai mult simbolica. Evident, diferenta de bani, daca am face o comparatie cu rata lunara de peste 7000 lei achitata pentru un apartament la Chisinau in programul Prima Casa, o sa fie cheltuita pentru bunastarea familiei dar nu pentru acoperirea dobanzilor exagerate si comisioanelor bancare.

Mentionez ca, la Orhei tinerii primesc si indemnizatii unice la nastere. Sumele oferite de Primarie nu sunt deloc simbolice. La fel, in municipiu au fost realizate multe alte proiect interesante, lansate de Ilan Sor, iar majoritatea din ele sunt anume pentru tineri.

Asadar, Orheiul devine un oras in care vrei sa locuiesti!

Mai multe informații și fotografii puteți vedea pe siteul municipal orhei.md

Distribuie acest articol