Ilan Șor a ajuns la Parlamentul European și a discutat inclusiv cu europarlamentarii PPE

Ilan Șor a ajuns totuși la Parlamentul European, iar acolo a purtat discuții cu reprezentanții Partidului Popular European, precum și cu alți europarlamentari. În total, după cum am aflat din comunicatul Partidului Șor, tânărul politician s-a văzut cu cel puțin 20 de europarlamentari, reprezentanți ai diferitor grupuri politice din mai multe țări ca Germania, Austria, Italia, Spania, Grecia, Croația, Estonia, Olanda, Slovacia, Polonia, Letonia și Marea Britanie.

În cadrul acestei vizite s-a discutat și despre ”Furtul Miliardului”. Asupra acestui subiect a fost manifestat un interes deosebit. Mai mult, oficialii europeni au avut ocazia să afle despre acest caz direct de la sursă, fără intermediari și fără informații manipulatorii promovate de anumite persoane rău-intenționate.

La fel, europarlamentarilor s-au fost prezentat probe cu privire la presiunile exercitate asupra edilului municipiului Orhei. În acest sens, europarlamentarii ”s-au arătat îngrijorați de constrângerile și încălcările sesizate în raport cu Ilan ȘOR, exprimând sprijinul și suportul în asigurarea unui proces echitabil”.

Însă, vizita la Parlamentul European nu a fost doar pentru a discuta și informa despre sistemul bancar. Probabil această temă a fost cea mai importantă și interesantă pentru oficialii europeni, mai ales după ce au fost burdușiți cu dezinformațiile livrate eronat de către Maia Sandu și Andrei Nastase, transmise expres prin Cristian Presa și Mureșan. Astfel, în cadrul vizitei au fost discutate și temele cu privire la situația economică, precum și politică din Republica Moldova, inclusiv despre proiectele de dezvoltare a orașului Orhei și a Aeroportului Chișinău.

După cum informează Partidul Șor (vezi aici), în urma discuțiilor au fost luate și anumite decizii privind dezvoltarea relațiilor cu statele europene, iar în acest sens vor fi organizate câteva măsuri de promovare, care vor deschide noi oportunităţi agricultorilor din ţara noastră.

Menționez faptul că vizita lui Șor la Parlamentul European a fost efectuată doar după ce au parvenit mai multe solicitări din partea europarlamentarilor. Respectiv, pentru această vizită a fost și acordul instanței de judecată. Însă cel mai important este că, deși unii spuneau că Șor o să fugă din țară, acesta s-a întors în Moldova și este gata să pună în aplicate multe alte planuri de dezvoltare a localității pe care o conduce, precum și are idei pentru dezvoltarea Republicii Moldova. În acest context, Șor a demonstrat că este de bună-voință și nu intenționează să fugă de nimeni și de nimic.

În aceeași ordine de idei, vreau să atrag atenți și asupra faptului că vizita lui Șor la Parlamentul European a deschis și un canal direct de comunicare, ceea ce o să fie o problemă pentru Maia Sandu și Andrei Nastase. Ori ultimii încearcă să arunce toate vina pe spinarea tânărului edil, iar pe cealaltă parte încearcă să-l salveze de Filat de orice păreri negative. Dar, de acum înainte europarlamentarii vor solicita și informația direct de la sursă, fără a crede doar în brașoavele furnizate gratuit și cu rea-intenție de către măscăricii politici nominalizați mai sus.

Distribuie acest articol