Guvernul capturat a lichidat monopolul de pe cursele avia Chișinău-Israel

La sedinta Guvernului din 25 octombrie anul curent a fost aprobata hotararea privind liberalizarea curselor avia in directia Israel, fiind astfel desfiintat monopolul detinut de catre o companie de la noi, care oricum “zboara” prin Bucuresti.

Potrivit notei informative la HG, prin Acordul moldo-israelian din 22 iunie 1997 s-a permis prestarea serviciilor avia doar prin intermediul a cate o companie de la fiecare Parte din acord. Insa la 26 iunie 2014 a fost eliminata aceasta interdictie. Dar pentru intrarea acordului in vigoare “a fost nevoie” sa mai treaca vreo 3 ani de zile, timp in care cetatenii au avut de suferit din cauza unor interese mentinute probabil si cu mita.

Eu nu stiu cine si de ce a tinut sub masa Acordul aditional din 2014, dar cert este faptul ca in zilele noastre monopolul nu-si mai are locul, mai cu seama ca WizzAir duce avioane intregi cu moldoveni care aleg sa zboare de la Iasi (biletele wizz costa si 1000 lei moldovenesti in ambele sensuri, fara bagaj).

Asadar, dragi moldoveni, degraba o sa puteti zbura spre Israel direct de la Chisinau, si la preturi accesibile. Gata cu biletele de 600€/pax. Gata si cu monopolul de pe aceasta destinatie!

#statcapturat #guverncapturat? 🙂

Apropo, in 2014 Guvernul era al PLDM, iar responsabil de acord a fost Ministerul de Externe (ministru N. Gherman, PLDM).

Distribuie acest articol